Sjef Meertens bokaal

Het is juni 1998 als het trieste nieuws bekend wordt dat Sjef Meertens, de toenmalige ‘Sjief” van de A-jeugd plotseling is komen te overlijden. Een dreun voor RKVVM en de gemeenschap van Margraten. Enkele weken ervoor is Sjef Meertens nog kampioen geworden met de A-jeugd en is er 1 week na het behaalde kampioenschap een ludieke wedstrijd gevoetbald tussen het kampioensteam en de A-jeugd 1995-1996.

In de maanden na het overlijden van de ‘Sjief” is het idee ontstaan om een toernooi te organiseren voor (oud)-A spelers van RKVVM met als doel om hiervan een jaarlijks terugkerend evenement van te maken met een hoog reünie-gehalte. De Sjef Meertens Bokaal was geboren! Door de jaren heen, zijn er altijd spelers die elders gaan wonen in verband met werk, of gewoon stoppen met voetballen, waardoor de spelers uit het oog worden verloren. Jaarlijks worden alle A-spelers vanaf 1996 tot heden uitgenodigd om deel te nemen aan de Sjef Meertens Bokaal. En met succes!

De strijd om de Sjef Meertens Bokaal is nog altijd even heftig als in het begin, maar de verbroedering is alleen maar gegroeid! Dit heeft ervoor gezorgd dat de Sjef Meertens Bokaal is uitgegroeid tot 1 van de kernwaarden van RKVVM. Een toernooi van de spelers van RKVVM door de spelers van RKVVM. Het toernooi kent vanaf het begin al een vaste opzet. Op de vrijdagavond vindt er een gezamenlijke training plaats voor alle deelnemers. Na afloop van de training vindt er de loting plaats voor het toernooi.

Op zaterdag vindt dan de strijd om de Sjef Meertens Bokaal plaats volgens het speelschema wat de avond ervoor bepaald. Naast de RKVVM-teams speelt jaarlijks ook een gastteam uit Hegelsom mee. Alle wedstrijden staan onder leiding van KNVB officials. Na afloop van het toernooi wordt er gezamenlijk gegeten en kan de feestavond beginnen. Tijdens de feestavond worden de prijzen voor beste speler, beste keeper, topscoorder en fair play team uitgereikt met als slot natuurlijk de winnaar van de echte Sjef Meertens Bokaal.