In Memoriam: Ger de Geus

In Memoriam: Ger de Geus

Dur Gerrie, een begrip in de verre omgeving rondom Margraten. “Geer mot dur veur vechte! Doarum spul dur veur RKVVM!” Een gepassioneerde voormalig hoofdsponsor en RKVVM-er heeft zijn gevecht helaas niet meer kunnen winnen. 

Ger de Geus, geboren op 31 januari 1954, speelde in zijn jeugdjaren voor RKVVM. Ondanks dat het in het café in het weekend altijd druk was, kon Ger toch zijn wedstrijden spelen bij RKVVM. Hij was keeper en stond bekend als “de zwarte panter”. Hoogtepunt van zijn voetbalcarrière was het kampioenschap in 70-71.

Kampioenselftal A jeugd 7071 staand vlnr John Spronk Guus Prevoo Theo Essers Nico Gilissen Jan Steijns Cor van Laar Hub Gilissen Zittend vlnr Jacques Marx Jos Ramakers Ger de Geus Frans Janssen Jef van Wissen Addie Pincker

Door de drukte in het café moest hij stoppen met voetballen, maar RKVVM zou hem nooit loslaten. Café Weustenraad was het clublokaal van vele Margratense verenigingen. Echter RKVVM had destijds elders haar clublokaal. Totdat in september 1993 RKVVM moet wisselen van clublokaal. Gerrie zag zijn kans om zijn oude liefde RKVVM weer dichter bij zich te krijgen. En zo wordt Café Weustenraad enkele maanden later de nieuwe hoofdsponsor en clublokaal van RKVVM.

Er wordt menig uurtje doorgebracht “bie dur Gerrie” door de supporters en spelers van RKVVM.

Omdat de jeugd voor de uitwedstrijden ook bij elkaar kwam bie dur Gerrie, heeft menig jeugdspeler hier ook zijn 1e biertjes mogen proeven. Natuurlijk onder het genot van een frikandel of kroket, want bij terugkomst na een wedstrijd zorgde Gerrie altijd voor een hapje.

Gerrie was een betrokken sponsor en erg meelevende supporter. Ze zijn de promotiewedstrijden in Iason in 1996 en Vijlen in 2005 onvergetelijk. Hij knuffelde zowat iedere speler en supporter, omdat zijn RKVVM weer een stapje omhoog ging in de competitie.

Presentatie trainingspak en tas door sponsor Ger de Geus met Jef Ritzen en Jan Schrijnemakers 

Uitzinnige hoofdsponsor Ger de Geus na promotiewedstrijd Iason – RKVVM seizoen 95/96 vlnr Gaston Stassen, Ger de Geus, Ron Frijnts, Frank Wessels, Patrick Limpens

Jacques van Laar en Ger de Geus vlak voor het eindsignaal tijdens de promotiewedstrijd Vijlen – RKVVM op 19 mei 2005.

Gerrie was altijd in het cafe te vinden. Altijd hard aan het werk. Maar ergens tussen deze drukke momenten door wist hij toch nog zijn liefde te vinden. En op 4 augustus 2000 stapt Ger in het huwelijksbootje met zijn Marianne. Vele gelukkige jaren zouden volgen.

Omdat de gemeente andere plannen had met café Weustenraad kwam er op 31 januari 2010 een einde aan tijdperk. Café Weustenraad zou binnen afzienbare tijd gesloopt worden en Ger en Marianne namen noodgedwongen afscheid van hun café. Vele RKVVM-ers en Margratenaren namen afscheid van hun “huiskamer”. Met het stoppen van café Weustenraad kwam er een einde aan het 97 jaar oude familie café, waarbij Ger het café overnam van zijn opa en oma. 2 generaties hebben het café dus uitgebaat. Tevens waren ook Drankenhandel Mans en bierbrouwer De Leeuw 97 jaar lang de leveranciers bij café Weustenraad. Een einde dus aan een tijdperk. Er kwam ook een einde aan de vele nieuwjaarsrecepties, droppings, carnavalsavonden, jubileumfeesten en andere activiteiten welke RKVVM altijd kon vieren in café Weustenraad.

Doordat het café gesloten werd, moest RKVVM ook op zoek naar een andere hoofdsponsor. Maar wie dacht dat het huwelijk tussen Ger en RKVVM over was, die had het mis. In de loop van 2010 benaderde het bestuur RKVVM of hij interesse had om de kantine van RKVVM te gaan beheren. Daar was voor Ger maar 1 antwoord op mogelijk: ja!

Tevens nam RKVVM nog een ding mee uit zijn café. De Heuvelland 4 daagse had een van zijn rustplaatsen bij café Weustenraad. En zij waren dus ook op zoek naar een nieuwe rustplaats. Ger bood eerst deze interessante opdracht aan bij Stichting ’t Clubke, maar zij speelde de opdracht door naar het hoofdbestuur. Met succes pakte RKVVM de rustplaats over van Ger en samen met Ger bouwde de vrijwilligers van RKVVM de bemanning van de rustplaatsen voor de Heuvelland 4 daagse uit tot een jaarlijks terugkerend evenement waar RKVVM veel baat bij heeft gehad.

Ger de Geus, samen met Pierro Berlingieri, Nico Mulleneers en Jo Heusschen tijdens de opbouw voor de Heuvelland 4 Daagse. 

Omdat Ger de kantine gaat uitbaten heeft hij grootse plannen met de kantine. Hij stelt voor om de koelcel om te bouwen tot keuken en meer sfeer te brengen in de kantine. Een grote verbouwing is het gevolg.

Jarenlang draait Ger zijn uren nog in de kantine. En jarenlang hoor je de spelers en supporters roepen: “Gerrie, doeg os hie nog get”. En Gerrie tapt zijn zoveelste biertje in zijn lange kasteleins-carrière van de tap. 

De laatste jaren krijgt Ger steeds meer last van zijn gezondheid en kan hij ook steeds minder werken in de kantine van zijn RKVVM. Maar ondanks zijn tegenslagen blijft hij vechten. Vechten zoals hij ook altijd tegen de spelers van RKVVM predikte. 

Zondag 4 september start het nieuwe voetbalseizoen voor RKVVM. Een nieuw seizoen vol met mogelijkheden. Echter zonder onze Gerrie, want hij moet zich helaas gewonnen geven aan die oneerlijke strijd. Nooit meer “Gerrie, doeg os hie nog get”, maar wel voor altijd de geweldige herinneringen aan een gepassioneerde hoofdsponsor, supporter, vrijwilliger en RKVVM-lid.

Gerrie, een heel groot dank je wel van alle RKVVM-ers. Rust zacht.