• Home
  • /Nieuws
  • /Koninklijke onderscheiding voor Jan Hombleu
Koninklijke onderscheiding voor Jan Hombleu

Koninklijke onderscheiding voor Jan Hombleu

Op zaterdag 25 mei 2019 werd Jan Hombleu benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. “Een gedreven vrijwilliger met liefde voor de medemens, sport én geloof”, aldus een trotse Burgemeester Dieudonné Akkermans.

Al meer dan 30 jaar zet Jan Hombleu zich zeer actief in voor het verenigingsleven in Eijsden-Margraten. Op het gebied van cultuur houdt hij zich bezig met de instandhouding van tradities, hetgeen voor een klein dorp belangrijk is. Hij staat altijd klaar voor jong en oud, maar ook voor zieke en minder bedeelden in onze maatschappij. Bij het buurtschap Termaar heeft Jan zijn sporen ruimschoots verdiend. Naast zijn rol als bestuurslid en voorzitter ondersteunt hij regelmatig de organisatie van diverse activiteiten, zoals de jaarlijks terugkerende rommelmarkt, processies, feestmiddagen, maar bezoekt hij ook zieken en hulpbehoevenden. Daarnaast zorgt Jan dagelijks voor het onderhoud van de kapel in Termaar.

Al meer dan dertig jaar is Jan Hombleu actief bij RKVVM. Hij heeft hier diverse functies bekleed, zoals bestuurslid, scheidsrechter, elftalbegeleider en kantinemedewerker en hij is inmiddels een onmisbare kracht geworden bij de voetbalclub.

Bij de parochie H. Margarita Margraten is Jan ook al geruime tijd een vaste vrijwilliger in de werkgroep van het parochiekerkhof. Zo draagt hij zorg voor het klein en groot onderhoud van het kerkhofcomplex en verricht hij diverse timmer- en schilderwerk. Op maatschappelijk niveau is hij erg betrokken bij zorgcentrum Appelgaard in Margraten. Daar ondersteunt hij diverse activiteiten en uitstapjes voor senioren.

Namens alle leden van RKVVM: proficiat Jan, met deze welverdiende onderscheiding!