• Home
  • /Nieuws
  • /Koninklijke onderscheiding voor Peter Meertens en Jo Lousberg
Koninklijke onderscheiding voor Peter Meertens en Jo Lousberg

Koninklijke onderscheiding voor Peter Meertens en Jo Lousberg

RKVVM is trots op zijn 2 koninklijk onderscheiden leden Peter Meertens en Jo Lousberg. Ze zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Namens alle leden van RKVVM: proficiat heren met deze welverdiende onderscheiding!!

Peter Meertens is al ruim 25 jaar actief als vrijwilliger bij RKVVM. Hij begon ooit als jeugdleider en is inmiddels voorzitter van de club en hij heeft zich al die jaren met volle overgave ingezet voor zijn RKVVM. Bovendien is Peter al 35 jaar een van de kartrekkers van het jaarlijkse Mei-den planten en hij is tot op de dag van vandaag van onschatbare waarde en nog zeer actief bij de organisatie van het Den Planten betrokken. Al met al kan gezegd worden dat Peter een krachtige en vooral verbindende factor binnen de gemeenschap Margraten is. Hij zet zich in voor tradities en het organiseren van diverse activiteiten voor jong en oud waardoor de onderlinge verbondenheid in de gemeenschap Margraten versterkt wordt.

Jo Lousberg, speler van de veteranen van RKVVM, is al vele jaren een van de drijvende krachten van turnclub Juventa. Jo was een van de medeoprichters in 1982 en hij heeft sindsdien verschillende functies bekleed binnen de turnclub. Als trainer heeft hij menig jeugdlid de beginselen van de turnsport bijgebracht en hij doet dit nog steeds met heel veel overgave en plezier. Jo is een verenigingsman in hart en nieren die elke vereniging graag in haar midden heeft. Iemand met gevoel, waardering, respect en begrip voor iedereen waarmee hij zijn vrijwilligerswerk verricht. Jo zet zich bovendien als vrijwilliger in voor de stichting Wereldwijd.