• Home
  • /Nieuws
  • /Davy Backus wint de aanmoedigingsprijs tijdens het Rabo Sportgala 2018
Davy Backus wint de aanmoedigingsprijs tijdens het Rabo Sportgala 2018

Davy Backus wint de aanmoedigingsprijs tijdens het Rabo Sportgala 2018

Inmiddels 5 jaar geleden is Davy Backus door ziekte noodgedwongen moeten stoppen met keepen. Destijds stond hij nog onder de lat bij Geertruidse Boys. Tijdens zijn herstel is Davy Backus in contact gekomen met Jos Lipsch, Fysiotherapeut MUMC+, die samen met hem de revalidatie moest vormgeven. Mentaal en fysiek herstellen met daarna als persoonlijk doel weer onder de lat staan. Daarover bestond er bij Davy geen twijfel. Aanvankelijk op dikke matten in de sportzaal MUMC+ , zorgde Jos al snel voor een veilige trainingsomgeving waarbij Davy na de standaard-revalidatie nog een half uurtje kon duiken naar de schoten van Jos. Maar uiteraard wilde Davy al snel meer. Een beetje aarzelend heeft Davy vervolgens aan Jos gevraagd of hij bij RKVVM, onder begeleiding van Jos, kon meetrainen. Met succes. 3 seizoenen heeft Davy actief op RKVVM 1, 2 en 3 meegedaan en laten zien dat hij een showkeeper van onschatbare waarde is en een ontzettend gezellige teamgenoot! Helaas kreeg Davy vorig jaar opnieuw een forse terugslag door weer ziek te worden waardoor hij opnieuw noodgedwongen moest stoppen en herstellen. Opnieuw is het Davy gelukt om zichzelf te motiveren en stapje voor stapje dichterbij een come-back te komen. En ja hoor, hij staat er weer. Wanneer hij kan is hij er weer iedere training. En wanneer de zondag niet in het teken staat van zijn gezin, keept hij ook weer zijn wedstrijden op RKVVM 3. Zijn moed, wilskracht, doorzettingsvermogen, positiviteit en reddingen zijn een voorbeeld voor iedereen. Daarom nomineedre RKVVM graag comeback-kid Davy Backus als sportman van het jaar.

Tijdens het Rabo Sportgala van afgelopen maandag 10 december won Davy de aanmoedigingsprijs. Dik en dik verdiend gezien zijn vechtlust om steeds terug te keren na een tegenslag. Een voorbeeld voor velen!

Aanmoedigingsprijs Eijsden Margraten 2018

Rabo Sportgala 2018De genomineerden in een filmpje.En de winnaar van de aanmoedigingsprijs 2018 is: Davy Backus

Geplaatst door EMsport.nl op Maandag 10 december 2018