RKVVM, meer dan voetbal alleen…..

RKVVM, meer dan voetbal alleen…..

RKVVM mocht als adoptant van een graf op de Amerikaanse begraafplaats een nichtje van Lynn Mead ontmoeten tijdens het weekend van Memorial Day.
Lynn Mead was dienstplichtig in het Amerikaanse leger, hij was 28 jaar oud en sinds 3 maanden gehuwd toen hij uitgezonden werd in 1944. Hij kwam naar Europa om hier mee te vechten voor onze bevrijding. Lynn Mead sneuvelde in augustus 1944 in Duitsland vlak over de grens en werd hier in Margraten op de begraafplaats begraven. Zijn nichtje Hazel Mead heeft haar oom nooit gekend, maar in de familie werd vaak over hem gesproken. Tien jaar geleden was zij ook al in Margraten maar nu was ze speciaal voor Memorial Day gekomen. Zij genoot hier van het concert op zaterdagavond en op zondag van de mis op de begraafplaats. Op zondagmiddag ging zij samen met de genodigden naar de ceremonie op de begraafplaats. Hazel Mead is heel dankbaar dat hier mensen zijn die af en toe een bloemetje brengen naar het graf van haar oom.