Ontwikkelingen SJO Krijtland

Ontwikkelingen SJO Krijtland

Ontwikkelingen SJO – deel 2
Het is inmiddels ruim twee weken geleden sinds de laatste update over de ontwikkelingen rondom de SJO. Tijd dus voor een nieuwe update!
We hebben de afgelopen twee weken uiteraard niet stil gezeten. Door een groep vrijwilligers is achter de schermen enorm veel werk verzet. Met één gezamenlijk doel: samen vormgeven aan de toekomst van het jeugdvoetbal in de 3 locaties van de SJO: Gulpen, Margraten en Sibbe. Zodat al onze jeugdspelers ook in de toekomst met plezier samen kunnen voetballen. Hiervoor hebben deze vrijwilligers zich de afgelopen periode bijna iedere avond, veelal naast hun baan en gezin, belangeloos ingezet. En de avonden blijven de komende weken nog wel even gevuld, want er is nog een hoop te doen!

Officiële inschrijving SJO is een feit!
Op dinsdagavond 16 mei kwamen de leden van de jeugdcommissies van RKVVM, FC Gulpen en SV Sibbe ook bij elkaar. Op het einde van deze avond zijn – door vertegenwoordigers van alle drie verenigingen- de handtekeningen onder de officiële KNVB samenwerkingsovereenkomst gezet. Hiermee gaat 16 mei 2018 officieel in de boeken als de oprichtingsdatum van de SJO!

Uitslag ontwerpwedstrijd: naam en logo
De SJO verdient natuurlijk een mooie, toepasselijke naam en bijpassend logo. Hiervoor hebben we onze jeugdspelers opgeroepen om mee te doen aan de ontwerpwedstrijd zoals jullie in ons vorige bericht konden lezen.
Omdat de officiële inschrijving van de SJO (met naam) nog moest plaatsvinden, hebben wij jullie nog even in spanning gelaten over de winnende ontwerpen en welke jeugdspelers hiermee een fantastische prijs hebben verdiend.

De uiteindelijk gekozen naam voor de SJO is: SJO Krijtland.

Deze naam komt niet uit een inzending vanuit de ontwerpwedstrijd. De inzendingen betroffen voornamelijk Mergelland en GMS (in verschillende volgordes). De naam Mergelland is door de KNVB getoetst en blijkt helaas al te bestaan.

Als logo voor de net opgerichte SJO Krijtland is unaniem gekozen voor het ontwerp van Damien en Nigel Schreuder.

Hun winnende ontwerp: de ‘Gulpen, Margaten, Sibbe’- driehoek met voetballer’ symboliseert heel mooi en toepasselijk de ligging van de 3 samenwerkende voetbalverenigingen in het Heuvelland. Het ontwerp van Damien en Nigel was in zwart-wit, aanvullend hebben wij de clubkleuren van de SJO verwerkt en een kader toegevoegd.

Damien en Nigel: Van harte gefeliciteerd!! En dank jullie wel voor het inzenden van dit mooie logo!

Uitslag ontwerpwedstrijd: tenue
Momenteel zijn we nog in overleg een mogelijke shirtsponsor voor de SJO. Deze besprekingen zijn in een vergevorderd stadium. Omdat de shirtsponsoring een wezenlijk deel uitmaakt van het tenue, moeten wij jullie geduld daarom nog even op de proef stellen.
In een volgend bericht zullen we het winnende tenue bekendmaken. Op dat moment zullen we ook vertellen welke prijs Damien, Nigel en de -voor jullie nog onbekende – overige winnaar(s) hebben gewonnen.
SJO Krijtland heeft een eigen facebookpagina: SJO Krijtland. Houd deze facebookpagina daarom goed in de gaten!!!

Overgangsperiode naar het volgende seizoen 2018-2019
Het einde van de reguliere competitie is nabij. Dus het is weer tijd om vooruit te kijken naar het volgende seizoen en iets minder ver: de laatste trainingsperiode voor de zomervakantie!

Na het Wim Alberts toernooi dat op 9 en 10 juni plaatsvindt, gaan wij als jeugd gezamenlijk met alle jeugdspelers trainen in de nieuwe leeftijdscategorie zoals deze vanaf komend seizoen zal gaan gelden. Wij zullen volgend seizoen als SJO Krijtland meedoen aan de geboortejaarcompetitie van de KNVB.

In de eerste weken na het Wim Alberts toernooi zal in deze nieuwe leeftijdsamenstelling gezamenlijk worden getraind. Er wordt in principe getraind tot aan de school zomervakantie.

Dit alles heeft tot doel als voorbereiding van het vormen van de nieuwe teams voor het komende seizoen. Doel is dat voordat de school zomervakantie begint, er een indeling gemaakt wordt van de teams.

Hierover volgt later meer informatie via de jeugdleiders.

Trainerscursus
Jeugdvoetbal valt en staat bij jeugdleiders. Kwalitatief goede trainingen geven waardoor jeugdspelers enthousiast worden en blijven van het spelletje voetbal.
Komend seizoen starten wij daarom met een KNVB trainerscursus specifiek afgestemd op jeugdvoetbal. Het doel hiervan is om de kwaliteit van de huidige en toekomstige jeugdtrainers en trainingen op een zo hoog mogelijk niveau te houden. Zodat alle jeugdspelers nu en in de toekomst optimaal worden opgeleid.
Wij zijn hiervoor nog op zoek naar deelnemers. Ben jij jeugdleider en lijkt het jou leuk om deze cursus te volgen? Ben jij een ouder en lijkt het je leuk om je kind te trainen? Meld je dan aan en neem contact op met de jeugdafdeling van SJO Krijtland! Wij kunnen het niet alleen, wij hebben jullie hulp hard nodig!

Meidenteams
Ook binnen SJO Krijtland merken wij dat de populariteit van het meidenvoetbal enorm toeneemt.
In tegenstelling tot eerdere jaren zonder meidenteam, zullen er volgende seizoen maar liefst twee meidenteams meedoen aan de competitie! Ons doel is om het voetbal onder zoveel mogelijk meiden in de regio populair te maken en te laten zien hoe leuk en gezellig voetbal is.
We willen met zoveel mogelijk meidenteams deelnemen aan competities.
Dus ken je meiden die het leuk lijkt om mee te voetballen, alleen of met een paar vriendinnen, neem dan contact op met de jeugdafdeling van SJO Krijtland!

Met sportieve groet,
de jeugdcommissie van SJO Krijtland