• Home
  • /Nieuws
  • /RKVVM/Sibbe JO11-1 verliest 1e competitie wedstrijd uit tegen Hulsberg: 3-1
RKVVM/Sibbe JO11-1 verliest 1e competitie wedstrijd uit tegen Hulsberg: 3-1

RKVVM/Sibbe JO11-1 verliest 1e competitie wedstrijd uit tegen Hulsberg: 3-1

Zaterdag 8 april 2017 – Deze zaterdag was anders. Althans – een vreemde gewaarwording voor zowel spelers, trainer staf en ouders. Er kwam een einde aan een lange reeks ongeslagen zijn op het veld. De laatste nederlaag was een nipte beker nederlaag uit 21 september 2016 met 3-2 tegen EHC Heuts, en nu was het Hulsberg dat onze jongens over de knie legde. De basis werd in de eerste helft gelegd. Hulsberg had vorige week pas zijn eerste punt gepakt en leek in de eerste wedstrijden compleet van slag. Onze jongens troffen een gemotiveerde tegenstander die voor elke bal en elke meter vochten. De eerste 11 minuten waren gelijk opgaand en was er sprake van licht overwicht van Hulsberg. Als een duveltje uit een doosje echter werd Bram van der Heijden diep gestuurd en hij wist vrij voor de keeper in de rebound de 0-1 te scoren. Onze jongens gingen weer op standje automaat voetballen en leek ook te werken tot minuut 20. Hun rechterspits kreeg de bal aangespeeld en caramboleerde deze fraai vanaf de zijkant goal via de onderkant lat in de goal 1-1. Toen kwamen de beste momenten van Hulsberg van de hele wedstrijd. 1 minuut later besluit hun verdediger vanaf het middenveld hard naar voren te schieten. Onze keeper Joep stond aan de grond genageld toen deze achter hem in het dak van het doel viel. 2-1 achter. Tot overmaat van ramp was het weer een minuut later een scrimmage voor onze goal en Joep Mostard trapt ongelukkig de bal in eigen doel: 3-1 achter. De speech tijdens rust besparen we u, maar het moge duidelijk zijn dat onze mannen er in de tweede helft alles aan deden om de achterstand om te buigen. Op alle fronten overtroeften we Hulsberg, alleen datgene wat je doet laten winnen ontbrak – goals scoren. Mede door hun uitstekende keeper werden heel veel kansen om zeep geholpen en zo was onze eerste nederlaag weer een feit.

Speler van de week werd wederom Milan Luijk. Hij was weer degene die het goede voorbeeld gaf met goed gedisciplineerd voetbal en steeds de baas was over de bal. Zijn aanvalsdrift werd helaas niet vertaald in doelpunten.