• Home
  • /Nieuws
  • /RKVVM/Sibbe JO11-1 strandt in halve finale GEMT in Mheer
RKVVM/Sibbe JO11-1 strandt in halve finale GEMT in Mheer

RKVVM/Sibbe JO11-1 strandt in halve finale GEMT in Mheer

Zaterdag 15 april 2017 – Het jaarlijks Groot-Eijsden Margraten toernooi werd afgelopen zaterdag gespeeld. Samen met de kameraden van J011-2 en JO11-3 reden we dwars door fietsende Amstel Gold race liefhebbers richting het terrein van BMR in Mheer. Een meer dan harde motregen zorgde voor natte tenues deze ochtend. Onze jongens speelden tegen de overige J011-1 teams uit onze gemeente: Keer, SCG, BMR en SVME. De openingswedstrijd was tegen Keer, waar vorig jaar nog in de finale van gewonnen werd. Lichtpuntje voor ons team was dat na 3 maanden knie blessure leed Daniel van Laar weer zijn eerste wedstrijd minuten maakte. Op papier waren we vandaag het sterkste JO11-1 team bij afwezigheid van VV Eijsden, maar ‘op papier’ geeft dus geen garantie…
De openingswedstrijd tegen Keer liet meteen onze bedoelingen zien. Met goed combinatiespel werd Keer vanaf minuut 1 onder druk gezet en zij kwamen nauwelijks over de middellijn. De eerste kansjes kwamen er, en na een minuut of 5 speelde ?? zich knap vrij voor de goal en met een fraaie schot scoorde hij de 1-0. Gedurende het restant van deze openingswedstrijd ontkwam Keer niet aan onze druk en de 1-0 overwinning was een verdiende uitslag.
In wedstrijd 2 gingen alle remmen los. Met maar liefst 6-0 werd SCG JO11-1 opgerold in 15 minuten. De tegenstander liet het toe dat we naar hartenlust konden combineren en in deze wedstrijd werd veel gescoord.
In poule wedstrijd 3 gaf SNC/BMR JO11-1 goed weerstand. Ook hier dicteerden wij het spel op het middenveld, maar scoren was moeilijk omdat de tegenstander met veel inzet weerstand bood en een prima keeper in de goal had staan. Onze ‘tijdelijke keeper’ Bram van der Heijden maakt in minuut 10 de beginnersfout door een uittrap recht in de voeten van de spits van SNC/BMR te schieten en deze bedenkt zich geen seconde en schiet de thuisploeg naar een 1-0 voorsprong. De stand wordt gelukkig nog gelijk getrokken doordat een corner van ons in eerste instantie wordt weggetikt, maar in de rebound haalt Joep Mostard knap uit en zet daarmee de eindstand van 1-1 op het scorebord.
De laatste poulewedstrijd is tegen SVME JO11-1 en ook hier hebben we de controle over de wedstrijd en was het nu diezelfde Bram van der Heijden die 1-0 aantekende. Een paar minuten later 2-0 door een eigen goal en uiteindelijk wordt de laatste poulewedstrijd met 3-0 gewonnen.
Door deze goede resultaten eindigen we op plek 1 in de poule en het toernooischema bepaalde dat we tegen de nr.4 van de poule moesten. En dat was VV Keer E1, die na 3 nederlagen en slechts 1 overwinning nipt nr. 4 geworden was.
De ½ finale begon en het was wederom eenrichtingsverkeer richting Keer doel, maar het scoren lukte maar niet. We kregen ook geen echt gaatje in de verdediging van Keer. 15 minuten lang geprobeerd, maar de wedstrijd eindigde zoals ie begon: 0-0. Inmiddels was Daniel keeper tijdens deze wedstrijd en hij moest proberen om 3 penalty’s te stoppen om ons zodoende naar de finale te brengen. De eerste penalty van Keer werd gepakt. Dylan Stassen moest ons op voorsprong schieten, naar schoot hard op de lat. Penalty 2 van VV Keer was hard en onhoudbaar voor onze keeper. Milan Luijk, verzuimde niet en bracht de score op 1-1. Bij de 3e penalty van VV Keer zat Daniel wel aan de bal, maar kon de score niet voorkomen. 2-1 voor Keer. Joep Mostard had de zware taak om de laatste te scoren, maar faalde door tegen de keeper op te schieten. Einde van een leuk en nat toernooi. VV Keer JO11-1 kreeg vleugels en won uiteindelijk de finale en het toernooi. Gefeliciteerd mannen.