• Home
  • /Nieuws
  • /RKVVM/Sibbe JO11-1 presteert boven verwachting: 4-1 winst tegen De Leeuw JO11-1
RKVVM/Sibbe JO11-1 presteert boven verwachting: 4-1 winst tegen De Leeuw JO11-1

RKVVM/Sibbe JO11-1 presteert boven verwachting: 4-1 winst tegen De Leeuw JO11-1

De overwinning van vorige week tegen Bunde kon weer uit de boeken, omdat Bunde zich afgelopen week teruggetrokken had in onze competitie en daarmee stond de wedstrijdteller weer op 1 voor aanvang van deze wedstrijd. De Leeuw heeft op basis voorgaande uitslagen al laten zien erg sterk voor de dag te komen en wij vreesden vooraf een beetje dat we het erg moeilijk zouden krijgen vandaag. Een klein regenbuitje voorafgaand aan de wedstrijd zorgde voor een perfecte kunstgrasmat en het begin van de wedstrijd was er een van aftasten en geen duidelijk krachtsverschil. De jongens speelden gedisciplineerd en de score werd uit het niets geopend door Bram die bij een corner attent bij de 1e paal de bal binnentikt. Dat leek een bevrijding te zijn, want de Leeuw werd goed en vroeg onder de druk gezet en de volgende kans twee minuten was ook meteen raak. Onze verdedigers waren goed opgeschoven en Milan werd op 15 meter midden voor de goal aangespeeld en hij schoot de bal hard in de rechter onder hoek buiten de bereik van de overigens grote prima keepende goalie van De Leeuw. 2-0. De Leeuw leek aangeslagen. Weer een minuut later loopt Dylan goed in de diepte en tikt een diepte pass in een keer achter de keeper en zo was het 3-0! De Leeuw rechtte zijn rug en vocht terug, maar de verdediging van ons stond als een huis. Zij hadden snelle voorspelers en in de 20e minuut kwam een speler op links sterk door en verraste onze verdediging met een prima voorzet op maat en hun intikker betekende 3-1 met rust. Na rust was De Leeuw aan het vechten om terug te komen in de wedstrijd, maar onze jongens bleven goed georganiseerd spelen en ondanks de vele pogingen kwamen ze niet voorbij onze verdedigers. Enkele schoten op doel werden door keeper Joep Thewissen goed gepakt, en Milan Luijk schakelde keer op keer hun gevaarlijke spits uit. Het was diezelfde Milan die diep in de tweede helft de wedstrijd definitief besliste. Met een vrije trap die afketste in de muur tekende de hij voor de 4-1 en daarmee ging het slot op de wedstrijd. Een verdiende overwinning en we blijven nog steeds ongeslagen in deze voorjaarscompetitie. Een groot compliment aan het gehele team, want iedereen heeft super zijn best gedaan vandaag.

Speler van de week werd Milan Luijk. Gedisciplineerd verdedigen, meedoen met de aanvallen en dan 2 goals scoren , dan mag je je met trots speler van de week noemen.