Zwarte korrels in het nieuws

Zwarte korrels in het nieuws

Beste leden,

Wellicht is het jullie niet ontgaan. Sinds vandaag zijn de zwarte korrels die gebruikt worden op kunstgrasvelden in het nieuws gekomen. In het kort: Het onderzoek uit 2006 blijkt niet toereikend te zijn om te kunnen concluderen dat de korrels niet kankerverwekkend zijn. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht de KNVB en de fabrikanten van kustgrasvelden onder begeleiding van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) . De KNVB en de Vereniging Sport en Gemeente dringen nu aan op een nieuw onderzoek.

Uiteraard zijn wij ook geschrokken van deze conclusie. Inmiddels hebben wij contact gezocht met de gemeente en de fabrikant van ons kunstgrasveld om duidelijkheid te krijgen over de status en de eventuele mogelijkheden voor de toekomst. Wij houden jullie uiteraard op de hoogte.

Vanavond op NPO2 om 21:10 uur is in Zembla een reportage te zien over de zwarte korrels. Via de onderstaande link kom je terecht bij de pagina van Zembla die gaat over de reportage.

http://zembla.vara.nl/dossier/uitzending/gevaarlijk-spel

Klik hier om het artikel op nos.nl te lezen.

Mocht je vragen hebben kun je deze stellen aan Milan Gaber (milangaber1@gmail.com) of Noël Mingels (noelmingels@hotmail.com).

Met sportieve groet,
Bestuur RKVVM