• Home
  • /Nieuws
  • /RKVVM/Sibbe JO11-1 speelt thuis met 3-3 gelijk in kraker tegen VV Walram JO11-1
RKVVM/Sibbe JO11-1 speelt thuis met 3-3 gelijk in kraker tegen VV Walram JO11-1

RKVVM/Sibbe JO11-1 speelt thuis met 3-3 gelijk in kraker tegen VV Walram JO11-1

Voorafgaand aan deze wedstrijd wisten de kenners al dat de winnaar van deze wedstrijd de sleutel kan zijn op weg naar een eventuele topklassering en kampioenschap in de najaar competitie. Beide teams hebben overtuigend hun eerste twee wedstrijden gewonnen. De geblesseerde Dylan Stassen moest vanaf de kant toekijken, maar zag vervanger Bjorn Vaessens een prima en puike wedstrijd spelen. Vanaf de eerste minuut bleken de teams aan elkaar gewaagd te zijn. Onze jongens waren op het middenveld iets sterker, maar VV Walram bleek over een prima keeper te beschikken die met lange uittrappen steeds hun gevaarlijke spits goed wist te bereiken en een stel ijzersterke verdedigers. Al na een paar minuten sneed Walram door de defensie van RKVVM/Sibbe heen met een snelle aanval en met een intikker werd Joep Thewissen verrast. 0-1 achter. Dat was even schrikken. Onze jongens voerden de druk echter op Walram en hadden het betere van het spel. De verdiende gelijkmaker kwam van de voet van spits Bram van der Heijden die bediend werd door Diego Deckers. Hét moment van wedstrijd kwam ook van laatstgenoemde: Diego kreeg de bal op het middenveld aangespeeld, dribbelde naar voren, kapte tot twee keer toe zijn tegenstander uit en met een fraaie schijnbeweging bracht hij zichzelf in schotpositie en met een fabelachtig schot vanaf 15 meter in de linker kruising tekende hij voor de 2-1. Dat was ook de ruststand. Het was een intense wedstrijd. Na rust ging de strijd verder. De goed spelende verdediging van RKVVM/Sibbe ,Milan Luijk, Kristof Frissen en Joep Mostard kregen het steeds drukker en het was Walram dat na een paar minuten in de 2e helft weer op 2-2 kwam. We kregen kansen voor weer op voorsprong te komen. Milan Luijk mikte een vrije trap perfect in de lage linkerhoek, maar de uitstekende keeper van VV Walram wist de bal tot corner te tikken. De strijd ging op en neer en eindelijk kwam er een uitbraak op rechts en Daniel van ging Laar richting doel van Walram en zijn voorzet op Diego Deckers werd half geraakt, maar als een duveltje uit een doosje was het weer Bram van der Heijden die de 3-2 binnentikte. De linkerspits van Walram wist 2 verdedigers van ons te passeren en zijn lange dribbel werd uiteindelijk de inleiding voor de 3-3. De grootste kans op de overwinning kwam vlak voor het einde van de schoen van Joep Mostard die bij een corner goed en hard inschoot, maar weer was het de keeper van Walram die op knappe wijze de bal uit het doel wist te houden. Zoals u kunt lezen was het voor spelers en toeschouwers een schitterende pot voetbal van twee teams en een gelijkspel was uiteindelijk een goede afspiegeling van het wedstrijdverloop. RKVVM/Sibbe J011-1 gaat nu aan kop na drie wedstrijden en speelt zaterdag 15-10 thuis tegen Jekerdal OJ11-1.
Speler van week is Diego Deckers. Zelden zo’n mooie goal gezien op dit niveau en ook de hele wedstrijd strijdend en bepalend op het middenveld.