RKVVM/Sibbe E2 sluit het seizoen af met een 5-3 overwinning op RVU E1

RKVVM/Sibbe E2 sluit het seizoen af met een 5-3 overwinning op RVU E1

30 april 2016 – Het regende een beetje en het was de hele week al koud geweest. Toch stonden de jongens te popelen om hun laatste wedstrijd te spelen van het voorjaarsseizoen met als inzet om ook de laatste wedstrijd winnend af te sluiten. RVU E1 was de tegenstander en waren, gezien de uitslagen, een geduchte tegenstander. Omdat onze E1 niet speelde hadden we hulp van Joris Pinckers en Milan Luijk. Joep Thewissen stond dit keer in de goal en daardoor speelde Milan Verschuren in zijn laatste wedstrijd als E speler op het middenveld. Alsof het een jongensboek was werd hij na een paar minuten vrij gespeeld voor de goal door Diego Deckers en hij haalde vernietigend uit en de bal schoot de kruising in: 1-0. Wat een begin! RVU E1 kwam er niet aan te pas en alle trappen van hun waren niet gevaarlijk. Totdat Joep Thewissen zich verkeek op een bal en in de poging een wilde trap van RVU in de handen te pakken, frommelt hij de bal in eigen doel 1-1. RVU werd iets sterker en Joep verrichte een paar knappe reddingen. Na een overtreding vlak voor het doel van RVU E1 mocht Milan Luijk aanleggen en schoot de bal keihard prachtig in dezelfde kruising waar Milan ook in schoot: 2-1 met rust. RVU kwam na rust beter uit de startblokken en bij een corner scoren zij in de chaos voor de goal 2-2! Het was spannend, maar Daniel van Laar zorgde toch weer voor de voorsprong. Hij onderschept op eigen helft de bal van RVU en sprint het veld over en loopt daarbij voorbij aan alle verdedigers van RVU en op volle snelheid scoort hij beheerst met een droog schot in de benedenhoek 3-2! Daarna was het verzet van RVU gebroken. Met goed combinatiespel komt Daniël weer op links door en geeft voor en Joris Pinckers scoorde zijn goal en het was 4-2. De spanning bleef echter in de wedstrijd, want slordig uitverdedigen van ons gaf RVU de kans om er weer 4-3 van te maken. Dylan Stassen maakte vlak voor tijd een einde aan de hoop van RVU E1 door met een knappe volley voor de goal 5-3. Daarmee eindigt RKVVM/Sibbe E2 boven verwachting op de 4e plek. Aanvoerder van de week werd Daniel van Laar die hard werkte op het middenveld, scoorde en ook nog een mooie assist gaf. Het was een prachtige afsluiting van een pracht voorjaars seizoen. Op naar het najaar seizoen met hopelijk weer mooi voetbal, véél voetbalplezier en véél doelpunten.