• Home
  • /Nieuws
  • /RKVVM/Sibbe E2 verliest 5-2 van koploper RKMVC/Partij E1
RKVVM/Sibbe E2  verliest 5-2 van koploper RKMVC/Partij E1

RKVVM/Sibbe E2 verliest 5-2 van koploper RKMVC/Partij E1

30 maart 2016– Afgelopen woensdag speelden we een inhaalwedstrijd tegen de koploper uit Mechelen. Met indrukwekkende cijfers (9-1, 8-1, 7-1) hadden zij de eerste drie wedstrijden met speels gemak gewonnen. Zelf hebben we pas 1 overwinning behaald en was het dus oppassen geblazen. De wedstrijd was een paar minuten bezig en de strijd ging gelijk op. Onze jongens toonden een geweldige inzet en hier had RKMVC niet op gerekend. Toch kwam RKMVC/Partij op voorsprong doordat de bal uit de handen van keeper Joep Thewissen glipte. Ook de 2-0 van mechelen leek houdbaar en zo stonden we na 10 minuten spelen dus achter. Echter, het spel van RKVVM/Sibbe was niet slecht. Beter nog, wij combineerden beter en we hadden pech in de afronding van kansen. Dylan Stassen kreeg een paar kansen, maar zonder te scoren. De jongens vochten voor elke meter en de grotere jongens van de koploper hadden moeite hiermee. Tijdens de rust even op adem gekomen en toen gingen we op volle stoom verder en de inzet werd beloond. Een mooie aanval werd door Bas de Groot hard ingeschoten en het was 2-1. Een paar minuten later komt Daniel goed door op rechts, passeert de verdediger en richting de goal wordt hij van achteren omgeduwd. De scheidsrechter wees naar de penaltystip! Bas nam de penalty en knalde de bal droog in de rechter benedenhoek en toen was het 2-2. Het was superspannend en een sensatie hing in de lucht. RKMVC/Partij liet echter zien dat zij ook konden terugvechten en vlak voor tijd brak een speler van hun op snelheid door en verraste Joep Thewissen. 3-2 achter. De energie vloeide weg en de moraal was een beetje gebroken bij onze jongens. Op het laatst werd de zege geflatteerd groot, want 5-2 gaf niet de krachtsverhouding weer wat het die avond was. Prima gevoetbald, helaas weer geen punten.
Joep Mostard verdiend op basis van zijn bijna foutloze spel de aanvoerdersband voor komende week zaterdag. Altijd de goede keuzes gemaakt en nooit opgeven.