RKVVM/SV Sibbe C1 – SCM C1:  2-1

RKVVM/SV Sibbe C1 – SCM C1: 2-1

RKVVM/SV Sibbe C1 – SCM C1 (2-1) op 12 Maart 2016 in Margraten

Het slechte weer lijken we definitief achter ons gelaten te hebben. In de afgelopen weken waren de velden vaak afgelast en hebben we weinig getrained. We waren dus erg benieuwd hoe we voor de dag zouden komen vandaag. Het is een schitterende zonnige dag en ideaal om te voetballen.

De eerste minuten is het echt aftasten. Kleine speldenprikjes heen en weer. In de eerste 10 minuten 2 corners van SCM en een schot van Martijn dat de keeper makkelijk pakt. De keeper van de tegenstander speelt ver naar voren waardoor de ruimte achter de verdedigers erg klein wordt. We hebben even de tijd nodig om daar mee om te gaan, maar nog voor dat we een oplossing hebben gevonden combineert SCM door de verdediging en scoort de 0-1. Tot de 25e minuut hebben wij het beste van het spel en we creëren een aantal kansen met schoten van Martijn, Guy Lemmens en Jari, maar de keeper is steeds alert. In de 23e minuut combineert Philip met Jari en de laatste scoort de op dat moment verdiende gelijkmaker. Het staat 1-1. In het restant van de 1e helft hebben we een licht overwicht en de inmiddels ingevallen Kilian treft de keeper op zijn weg en een schot van Sid wordt gekraakt door de verdedigers.

In de tweede helft beginnen we weer met het creëren van kansen, maar de wedstrijd begint iets te verharden. Lichte irritaties aan beide zijden leiden tot wat opstootjes en de overtredingen worden wat harder. In de 9e minuut ontsnappen we als een schot van SCM wordt gepakt door Rik. In de minuten daarna krijgt SCM wat kansen en schiet deze keer op keer naast het doel. In de 11e minuut stuurt Stan, Martijn in de diepte en een paar minuten later doet Luca hetzelfde op Philip. Beide mooie acties worden helaas geen kansen. In d 18e minuut moet Stan uitvallen met kramp in de kuit en Pascal valt voor hem in. Het spel golft heen en weer en in de 26e minuut gebruikt Jari zijn snelheid en loopt de verdedigers eruit en scoort de 2-1. In de 28e minuut valt Martijn nog uit en wordt vervangen door Guy Lemmens en de laatste kans in de 30e minuut is voor Pascal, maar de goede keeper pakt de bal.

Zo de eerste 3 punten van het seizoen zijn binnen!