• Home
  • /Nieuws
  • /RKVVM/Sibbe E2 verliest kwartfinale beker met 7-5 van De Heeg E1
RKVVM/Sibbe E2  verliest kwartfinale beker met 7-5 van De Heeg E1

RKVVM/Sibbe E2 verliest kwartfinale beker met 7-5 van De Heeg E1

24 maart 2016– Eindelijk! De lang verwachte kwartfinale van de beker tegen De Heeg E1. We hadden nog nooit tegen deze tegenstander gespeeld, en het enige wat we wisten was dat ze nu koploper in de competitie waren. We waren dus gewaarschuwd! De wedstrijd begon eigenlijk voortreffelijk. Meteen wordt druk gezet en de eerste aanval richting goal is meteen prijs: Daniel van Laar scoort via de kluts de 1-0.  Een paar minuten later een soortgelijke aanval over rechts en weer is het Daniel die nu vrij beheerst de bal in de hoek mikt en het was 2-0! Wat een start. De Heeg kwam terug in de wedstrijd door te scoren, maar al snel was het Dylan Stassen die 1-3 aantekende en zo gingen we rusten.  De jongens kregen de complimenten tijdens de rust en de opdracht om vooral zo door te gaan zoals in de eerste helft. De Heeg scoorde meteen na rust 2-3. Echter we bleven goed voetballen en met een gemikte punter scoorde Milan 2-4 en vervolgens was het Dylan met een ver volleyschot dat in eerste instantie niet gevaarlijk leek, maar door de keeper niet goed werd ingeschat 2-5. We lagen op koers om te winnen….Maar toen…… De Heeg scoorde 3-5 en bij ons liep het opeens niet meer. De duels werden verloren, we liepen niet goed vrij, en we begonnen persoonlijke fouten te maken. En de Heeg E1 kreeg vleugels. Het leek wel of zij met een man meer in het veld stonden. Hun aanvallers waren feller en behendiger dan onze spelers en het werd 4-5 en 5-5. Drie minuten voor tijd scoorde De Heeg de 6-5 en de paniek sloeg toe bij onze jongens. Ze schoten wel nog op de lat, maar de Heeg bleek over een geweldige portie veerkracht te bezitten en het venijn zat duidelijk in de staart. Toen De Heeg 7-5 scoorde was het over en uit. De jongens waren zwaar teleurgesteld, want wat waren we dichtbij de volgende bekerronde geweest. Volgend jaar weer beter.

Dylan Stassen werd gekozen tot aanvoerder. Volop aan het strijden, twee goals maken en niet opgeven. Dat was mooi om te zien.