RKVVM/Sibbe E1 – Walram E1: 2 – 4

RKVVM/Sibbe E1 – Walram E1: 2 – 4

Vandaag alweer een lastige tegenstander met Walram E1. In de najaarscompetitie hadden we daar met moeite gelijk gespeeld, dus we waren gewaarschuwd!

De laatste wedstrijden begonnen we steeds slap en gaven in de voorbereiding van de wedstrijd aan er de 1e minuut meteen te moeten staan. Toch liepen we achter de tegenstander aan en de eerste aanval was weer meteen raak 0-1… Daarna kwamen we iets meer in de wedstrijd en kregen een kans via Joris, maar de keeper redde. Deze keeper zou qua formaat in de B niet misstaan! Walram bleef gevaarlijk en uit een hoekschop kopte de spits van Walram raak 0-2. We liepen achter de feiten aan dit moest beter. Dit hadden de spelers in het veld ook door en deden er een schepje bovenop. We kregen kansen via Given en Mike maar de bal wilde er niet in. Bas ging alleen op de keeper af, maar raakte de bal verkeerd en deze ging helaas naast. Milan veroverde de bal op het middenveld en zette goed door, speelde de bal op Mike die vervolgens Given vrij zag staan 1-2. Walram zette weer aan en Guy kon de bal net uit de hoek tikken. Daarna waren wij weer in de aanval en belandde de bal bij een doelpoging net niet over de doellijn. Ruststand 1-2.

In de rust nog eens aangegeven dat wij het initiatief moesten pakken en hun achter ons aan laten lopen. Dit ging meteen stukken beter en hadden we veel balbezit en kregen ook kansen. Vooral Mike had geen geluk dat de bal er maar niet in wilde. Het vertoonde spel zag er nu prima uit. Toch hadden we de pech dat Walram uit een aanval de 1-3 scoorde. Beide teams waren nu aanvallend gevaarlijk en de spits van Walram schoot van 5m voluit op de lat. We namen steeds meer risico door nog aanvallender te spelen. Gijs schoof regelmatig goed in. En soms waren Camiel of Milan mee naar voren. Bas werd in de diepte aangespeeld en schoot de bal langs de uitkomende keeper 2-3. We hadden nog 5min om door te drukken! We belegerde de goal van Walram van alle kanten. Milan schoot de bal op de kruising en de terug stuiterende bal werd nu door Bas ingeschoten, maar alweer wist de keeper te redden.

Het werd nog wel een hoekschop, maar helaas kon niemand tegen de laag ingeschoten bal aanlopen. Nog erger kwam hij terecht bij een speler van Walram. Door het alles of niets offensief van ons, ontstond hierdoor een 3 tegen 1 situatie die handig werd uitgespeeld en viel de 2-4, wat tevens de eindstand was. We hebben de moegestreden en teleurgestelde spelers toegesproken en hun een compliment gemaakt over de inzet en vooral het vertoonde spel van de 2e helft. De leider van Walram gaf ook aan dat de 2-4 wel geflatteerd was…

Speler van de week is Given, die met zijn snelheid en strijd vele duels won, zelfs als de tegenstander 10m voorsprong had. Daarnaast maakte hij zij belofte waar, doordat hij van te voren had aangegeven dat hij vandaag zou scoren.

Volgende week uit naar Scharn veel succes en nu echt vanaf de 1e minuut!