• Home
  • /Nieuws
  • /RKVVM/Sibbe E1 verliest uit tegen Scharn met 1-0
RKVVM/Sibbe E1 verliest uit tegen Scharn met 1-0

RKVVM/Sibbe E1 verliest uit tegen Scharn met 1-0

Vanochtend al om 8 uur verzamelen, voor onze uitwedstrijd tegen Scharn. De laatste keer hadden we met veel moeite met 3-2 van ze gewonnen voor de beker. Scharn had vorige week nog met 10-1 gewonnen, dus we waren gewaarschuwd… Deze keer stonden we er meteen vanaf de eerste minuut en voetbalde op zich goed mee. Echt gevaarlijk konden we helaas niet worden. Scharn had toch wat de overhand en combineerde goed, we liepen daardoor iets te veel achter ze aan. Maar veel verder dan een paar schoten van afstand kwam het niet. Na ongeveer een kwartier kwam Scharn in een overtal situatie richting ons doel. Milan moest kiezen wie hij moest verdedigen en dat speelde Scharn handig uit 1-0. We lieten daarna onze kopjes niet hangen en Bas kreeg nog een goede kans, maar schoot tegen de keeper aan. Ruststand 1-0.

In de rust aangegeven dat er nog niks verloren was en moesten blijven voetballen, ook tegen zo’n sterke tegenstander. Toch werden we wat slordig en maakte vaak de verkeerde keuzes. Dit kwam ook doordat de spelers zonder bal te weinig vrijliepen. Scharn maakte daar god gebruik van en kwam vaker voor Guy, maar zoals altijd hield hij ons met goed keeperswerk in de wedstrijd. Daarbij had hij wel de hulp van de paal en de kruising nodig. Aan de overkant kwamen we er heel soms gevaarlijk door met een goede kans voor Gijs en Joris. Door onze geleverde strijd en inzet vloeiden de krachten wat weg en kwamen er voetballend steeds moeilijker uit. Toch kregen we nog een mooie kans, doordat een afgevallen bal voor de voeten van Milan kwam en hij deze van 20m over de te ver voor zijn doel staande keeper probeerde te schieten. De bal had net te weinig vaart, waardoor de keeper de bal nog kon tegenhouden. Het bleef 1-0 voor Scharn, wat over de hele wedstrijd genomen wel terecht was. Toch complimenten voor de inzet en als we vanaf nu nog iets slimmer gaan spelen, dan gaan we ook weer meer punten pakken!

Speler van de week is Guy die met verschillende reddingen ons meerdere keren in de wedstrijd hield.

Volgende week thuis tegen Hellas alweer een lastige tegenstander veel succes!!