• Home
  • /Nieuws
  • /RKVVM E1 verliest in halve finale beker tegen Jekerdal E1
RKVVM E1 verliest in halve finale beker tegen Jekerdal E1

RKVVM E1 verliest in halve finale beker tegen Jekerdal E1

Gisteravond speelden we thuis onze halve finale van de beker. Het beloofde een hele moeilijke wedstrijd te worden, omdat Jekerdal al kampioen was in de najaarsronde en nu ook alweer bovenaan staat.

Ondanks de peptalk waren onze spelers toch onder de indruk van de tegenstander. We liepen vooral achter hun aan en vergaten te voetballen. Al gauw lag de bal er in was het 1-0 voor Jekerdal. We moeten niet vergeten dat ze dat ook heel goed uitspeelden met zeer balvaardige spelers. Jekerdal hield het overwicht en het enige wat we konden doen was verdedigen met man en macht… We konden niet voorkomen dat de 2-0 en de 3-0 binnen 15 min op het bord stond. Een grote nederlaag hing in de lucht. Maar wat mooi was, dat we veerkracht toonden en het initiatief overnamen. Guy speelde Gijs in en die zag Joris diep gaan. Met een mooie steekpass stond hij vrij voor de keeper en werd het 3-1. Het geloof kwam weer wat terug. Camiel stoomde op de rechterkant op en zijn schot/voorzet verdween in de linker bovenhoek 3-2. We waren weer terug in de wedstrijd!! Helaas scoorde Jekerdal op slag van rust de 4-2 en dat was erg jammer. In de rust aangegeven dat we Jekerdal achter ons aan moesten laten lopen ipv andersom. En dat dat de laatste 8 min best aardig lukte.

Natuurlijk was dit makkelijker gezegd als gedaan. Vol goede moed begonnen we aan de 2e helft. Het ging redelijk gelijk op totdat Jekerdal onnodig de 5-2 maakte en we weer bij af waren. Jekerdal haalde zijn sterkste speler naar de kant en mede daardoor kregen we meer grip op het spel. Het leverde nog mooie kansen op voor Bas, Mike, Milan en Luca. Maar een goal maakte we niet meer. En eerlijk is eerlijk Jekerdal is de verdiende finalist! De spelers waren erg teleurgesteld, maar na een warme douche en een frikadelletje was alles weer vergeten.

Zaterdag het GEMT toernooi gaan we er weer wat moois van proberen te maken, veel succes!