RKASV C2 – RKVVM/SV Sibbe C1: 3 – 7

RKASV C2 – RKVVM/SV Sibbe C1: 3 – 7

RKASV C2 – RKVVM/SV Sibbe C1 op 19 Maart 2016 in Maastricht

Een mooie voetbal dag en een vroege wedstrijd. RKASV had de pot vervroegd van 12:00 naar 09:30. De meeste spelers (en ouders J) moesten hier wel even aan wennen. Het was een prachtig complex bij het zwembad bij de Geuselt en we kregen kleedkamer 21 (5 minuten lopen van het veld). RKASV staat eerste op de ranglijst dus het zal wel een zware pot worden.

We beginnen de wedstrijd een beetje onwennig en RKASV drukt in de eerste minuten op ons doel. Een scrimmage in het doelgebied leidt uiteindelijk tot de openingstreffer en we staan met 1-0 achter. De spelers peppen elkaar echter op en beginnen goed op te bouwen en naar voren druk te geven. Nog maar 2 minuten later breekt Jari door en scoort de 1-1. In de 6e minuut geeft Stan een dieptepass op Jari op de rechterflank en die zet de bal voor, waar Pascal hem in 1 keer op de pantoffel neemt en onder de lat inschiet. In de 8e minuut breekt Luca door maar hij stuit op de keeper. In de 9e minuut schiet Stan een vrije trap op de driehoek en de keeper grabbelt naar de bal en moet die lossen; het staat 1-3. In de 14e minuut geeft Luca een dieptepass op Jari en die scoort zijn 2e van de dag en we leiden met 1-4. Nog maar een paarminuten later volgt een mooie combinatie op het middenveld en Jari maakt hem af. De moed van de tegenstander begint hun in de schoenen te zakken na de 1-5. Er volgen in de 10 minuten daarna nog een aantal kleine kansjes met een buitenspel situatie voor Jari. In de laatste minuut van de eerste helft krijgt RKASV een corner en de bal die de keeper pakt valt weer nadat een speler van de tegenstander tegen hem aangesprongen is. De bal wordt gescoord tot groot ongenoegen van Willi die aangeeft dat de keeper niet aangevallen mag worden in de het doel gebied. We gaan rusten met 2-5 en in de rust geven Willi en Ghislain aan dat we het goede spel van de eerste helft gewoon moeten doorzetten en niet denken dat we er al zijn.

In de 2 helft begint RKASV slecht. In de achterhoede verspelen ze de bal en Jari pikt die op en scoort de 2-6. In de 6e minuut breekt Pascal door op links en geeft voor op Kilian. Helaas scoort hij hem net niet. De tegenstander gelooft er niet meer in en gaat zijn heil zoeken in afstandsschoten, maar die gaan allemaal over en naast. In de 12e minuut schiet Philip een vrije trap over en 5 minuten later zet Kilian de bal voor op Jari en die schiet zijn 5e van de dag erin. Het staat 2-7 met nog maar 20 minute te spelen. Dit mogen we toch niet meer uit handen geven. Weer 5 minuten later komt een voorzet van RKASV vanaf de linker kant en RKASV kopt de bal binnen en bepaalt de eindstand van 3-7. In de laatste 3 minuten verricht Rik Baijens nog 2 magistrale reddingen waardoor ons doelsaldo goede zaken doet!

De koploper is verslagen en we hebben 6 punten na 3 wedstrijden. We zijn nu de enige ongeslagen ploeg!