GEMT 2016

GEMT 2016

Op zaterdag 26 maart 2016 werd voor de 15e maal in successie het Gemeente Eijsden-Margraten Jeugdtoernooi georganiseerd. Op liefst 10 verschillende locaties werden meer dan 200 wedstrijden gespeeld. Een unieke formule die eens te meer de binding van de diverse voetbalverenigingen in de Gemeente Eijsden-Margraten tot uitdrukking brengt.

C jeugd
De C jeugd van Sibbe-Margraten heeft het jaarlijkse Groot Eijsden Margraten toernooi op haar naam geschreven. We noemen dit toernooi voortaan 2-2-2-2-2 toernooi aangezien we onze 4 poule wedstrijden en de aansluitende finale tegen SCN14-BMR C1 allemaal met 2-0 hebben gewonnen. De ene goal was nog mooier dan de andere. Schoten in de kruising van Guy Lemmens zoals vroeger alleen Cruijf ze kon schieten en twee keiharde pegels van Martijn. Guy Jadoul lopte over de keeper en Sid schoot droog in de rechter onderhoek. De solo’s van Philip leiden uiteindelijk tot belangrijke beslissende doelpunten. De stemming in het kleedlokaal was uitzinnig en trots gingen we de beker ophalen in de kantine in Gronsveld.

RKVVM C1-GEMT 2016 -winnaar-2

D jeugd

Bij de D jeugd wist RKVVM/Sibbe D1 de eerste prijs binnen te halen. De D2 speelde wel enkele leuke wedstrijden speelde maar viel helaas buiten de prijzen.

E jeugd

RKVVM/Sibbe E1

Op deze stralende zaterdag speelde de E1 zijn GEMT toernooi bij Geertruidse Boys. De eerste wedstrijden waren allemaal een prooi voor ons, tegen SCG 1-0, Keer 3-0 en Geertruidsche Boys 1-0. Het ging zelfs wat te makkelijk, en er sloop daardoor wat gemakzucht in het team. Daarna was Eijsden E1 een flinke maat te groot en won met maar liefst 4-0 van ons. Er was een peptalk voor nodig en dit toernooi leek uit te gaan als een nachtkaars.

Daarna herpakten we ons tegen Eijsden E2 met 2-1. En door de onderlinge resultaten van de andere teams was de laatste wedstrijd tegen SNC BMR de finale!! We konden nog eerste worden tegen deze hoofdklasser…We begonnen meteen sterk en waren veel in balbezit. Het leverde ook wat kansen op. Na een minuut of 5 maakte we de 1-0 na een mooie aanval door Mike. SNC BMR zette ons onder druk, maar we bleven goed overeind! Op wat hoekschoppen en afstand schoten na waren ze niet echt gevaarlijk. We loerden op de counter en kregen zo ook een aantal kansen. Joris kwam bij 1 van deze aanvallen 1 tegen 1 bij de keeper en schoof de bal in het hoekje 2-0. Daarna kwamen we niet meer in gevaar en was de beker voor ons!!!

Gefeliciteerd mannen! Zo zien we als we allemaal 100% inzet tonen, dan kunnen we van iedereen winnen!

RKVVM E1 GEMT 2016c1

 

RKVVM/Sibbe E2

26 maart 2016 – RKVVM/Sibbe E2 moest in Margraten aantreden in het ‘lagere E’ toernooi. Vorig jaar hadden de jongens nog het F-GEMT toernooi gewonnen, maar wel met de aantekening dat er maar 3 teams meededen vanwege het slechte weer vorig jaar. Deze zaterdag was er een prachtig zonnetje en de jongens knalden meteen er op los met een 5-1 overwinning op Eijsden E4. Goals waren van Joep Mostard, 2X Diego Deckers, Daniel van Laar en Milan Onnou.  De tweede wedstrijd werd 0-0 tegen SCG E2 die een goede verdediging hadden. We waren de hele tijd aan hun kant maar konden die goal maar niet maken.  De derde wedstrijd was tegen het meidenteam van BMR en dat werd een 3-0 overwinning door weer goals van Diego Deckers, Dylan Stassen (en de derde goal was ?) . Toen moesten we tegen onze eigen vriendjes van de E4 en dit werd ook met 3-0 gewonnen. Weer Diego Deckers 2x en Dylan Stassen.

Doordat we gelijk hadden gespeeld tegen SCG E2 en zij ook alle overige wedstrijden hadden gewonnen moesten er penalty’s getrapt worden. Wat was dat spannend. Joep Mostard en Daniel scoorden, maar Joep Thewissen, Diego Deckers en Milan Verschuren misten, maar omdat Joep Thewissen ook goed keepte was het na 5 penalty’s nog steeds gelijk. De 6e penalty van SCG werd gemist en toen….was het Dylan Stassen die met een droog hard schot het team naar de finale schoot!  De jongens werden gek van vreugde. In de finale wachtte VV Keer E2.  De finale begon en de jongens speelden goed! Na twee minuten scoorde Daniel met een hard schot na een goede voorbereidende actie van Dylan en Diego: 1-0! Een minuut later waren de rollen omgedraaid.  Nu was het Daniël die meteen na de aftrap de bal afpakt en Dylan aanspeelt die vanuit een moeilijke hoek de 2-0 scoort. VV Keer knokte zich terug in de wedstrijd en maakte goed gebruik van de grote spelers die ze in het team hadden want bij een van de corners kopte hij makkelijk de 1-2 binnen.  Even werd het spel van RKVVM iets minder en Keer werd sterker en drukte op het doel van RKVVM. Echter uit de uitbraakt pikte Diego de bal op, speelde mee aan Daniël en die ging op snelheid richting doel van Keer, passeerde fraai de keeper en scoorde de 3-1.  Keer zette alles op alles en het werd een echte strijd!  Met een fraai afstandsschot kwam de spanning weer helemaal terug en de laatste minuten drong VV Keer aan, maar door goed verdedigen en vechtlust van alle jongens wonnen de jongens verdiend de wedstrijd en daarmee het toernooi. Een mooie prestatie waar de jongens trots op mogen zijn. Gefeliciteerd!

 

RKVVM/Sibbe E4

Vandaag het Eijsden-Margraten toernooi. Met het zonnetje boven het veld prima voetbal weer. De eerste wedstrijd speelden we tegen SCN14/BMR E4M. Hier waren wij duidelijk de sterkere partij en wonnen dan ook met 2-0. De goals zijn gemaakt door Bram. Hierna een wedstrijd tegen SCG E2. Deze keer lukte het ons helaas niet om te scoren en we verloren dan ook met 1-0. De derde wedstrijd tegen Eijsden E4. Dit was een spannende wedstrijd met over en weer kansen. De winst was toch voor ons 2-1. Wederom was het Bram die 2 keer wist te scoren.
En dan eindelijk de wedstrijd waar we het de hele morgen al over hadden. Tegen de E2 van RKVVM/Sibbe. Het was spannend en we gingen er helemaal voor maar helaas verloren we met 2-0 van de E2 die later zelfs kampioen werden van dit toernooi! Proficiat mannen van de E2!
Wij moesten nog één wedstrijd spelen om de 5e en 6e plaats omdat we 3e in onze poule waren. De tegenstander uit de andere poule bleek de E3 van RKVVM/Sibbe te zijn. Weer een spannende wedstrijd tegen het team waar we altijd samen mee trainen. Deze keer waren we toch iets sterker en wonnen met 3-1 wat ons een 5e plaats op dit toernooi opleverde.De goals waren dit keer van Bram, Muuse en Finn.
Kortom een geslaagd toernooi. Mannen prima gedaan!

 

RKVVM/Sibbe E3 speelde een leuk toernnooi en eindigde op de 6e plaats.

 

F jeugd

Bij het F lager toernooi behaalde RKVVM/Sibbe F2 ook de eerste prijs! Bij het F hoger toernooi viel de F1 net niet in de prijzen.

MP jeugd

De MP speelden enkele hele leuke wedstrijden maar zij vielen helaas niet in de prijzen.