WDZ E1 – RKVVM/Sibbe E1:  1-1

WDZ E1 – RKVVM/Sibbe E1: 1-1

Vandaag begon de voorjaarscompetitie tegen WDZ, waar we een paar weken geleden vriendschappelijk 4-4 tegen hadden gespeeld. We waren niet bij de les en binnen 1 a 2 min stonden we al 1-0 achter. We verloren de duels, stonden te kijken en gaven zelf de voorzet voor dit doelpunt. Ook weer eens op modderig gras spelen, viel ons tegen. Vanaf de kant moesten we veel coachen, om iedereen te laten doen wat we hadden afgesproken. En dat was vooral zonder bal loopacties maken, om het degene met bal gemakkelijker te maken. Na de 1-0 kwamen we bij vlagen beter in de wedstrijd, maar echt heel gevaarlijk waren we niet. Het spel golfde de eerste helft zo op en neer. WDZ die een paar keer voor Guy kwam, maar steeds redde. En hun waren ook gevaarlijk met hoekschoppen. En wij die soms met mooi combinatiespel bij hun keeper kwamen, maar kansen van Mike, Bas en Joris leverde geen goals op. Ruststand 1-0.

De 2e helft waren we scherper en leverde ook meer balbezit op. Echt veel kansen kregen we niet. In de counter was WDZ toch weer gevaarlijk, maar wederom hield Guy alles tegen. Halverwege de 2e helft was er een aanval over rechts, waarbij de bal door de lucht voor de voeten van Mike belandde, die haalde in 1x uit en het stond 1-1! Nu was de hoop om door te drukken, maar dat lukte helaas niet. We waren te statisch en konden de vrije man vaak niet vinden. Heel af en toe kwamen we wel bij de goal van de tegenstander en kregen we kleine kansjes. Maar een doelpunt maakte we niet meer. Zo bleef het tot de laatste minuut spannend en was de eindstand 1-1.

Speler van de week is geworden Camiel. Verdedigend erg sterk en won bijna al zijn duels. Opbouwend ook prima en stoomde 1x op naar hun goal en kon alleen met een overtreding afgestopt worden.

Volgende week thuis tegen Walram schepje er bovenop en veel succes!