• Home
  • /Nieuws
  • /Wedstrijdverslag RKVVM/SV Sibbe C1 – Simpelveld C1
Wedstrijdverslag RKVVM/SV Sibbe C1 – Simpelveld C1

Wedstrijdverslag RKVVM/SV Sibbe C1 – Simpelveld C1

Zoals zo vaak was het weer een lekkere voetbal zaterdag. Het was voor december begrippen heel erg warm met 14,5 graden (boven nul dan wel). Willi had zich verslapen dus waren we wat later dan gepland op het veld. Simpelveld kon vandaag kampioen worden als ze bij ons zouden winnen; maar wij hadden ons wel voorgenomen onze huid duur te verkopen. Martijn blijkt op het laatste moment toch niet mee te kunnen doen. De rest van het team is er wel en blijken in de kleedkamer goed gemotiveerd te zijn.

De eerste minuten is het echt aftasten.  We krijgen al snel een corner van rechts en Chris schiet de bal op de lat. Uit een voorzet van Stan, kan Philip er niet bijkomen, en een corner van Guy Lemmens wordt door Jari maar net over geschoten.  Simpelveld schoot maar net over in de 11e minuut. Een minuut later combineerde Simpelveld soepel door onze verdediging, ,aar gelukkig was het buitenspel. Al drukte Simpelveld op dit moment wel, we hadden duidelijk een licht overwicht in het eerste kwartier. Een hoge bal valt vervolgens in onze 16 meter en een misverstand tussen Stijn en Rik Baijens zorgt ervoor dat de bal als cadeautje voor de voeten van de Simpelveld spits valt en die pakt dit graag uit en zet ons op achterstand. In de 20e minuut krijgen we een vrije trap wegens hands op de 16 meter en Philip schiet deze bal over. In de 22e minuut schiet Philip wederom; helaas weer over de goal.  In de 28e minuut schiet Jari tevergeefs vanaf 30 meter. En in de 31e minuut wordt een schot van Stan door de keeper gepakt. Al met al had was de eerste helft redelijk in evenwicht al had Simpelveld het geluk aan zijn kant.

In de rust geven Willi en Ghislain aan dat we moeten voetballen zoals in de eerste 15 minuten. Geconcentreerd met een strakke passing en niet bang zijn om de duels aan te gaan. We wisselen de keepers en Rik Janssen verdedigt het doel in de tweede helft. We beginnen wat slapjes in de tweede helft en in de 2e minuut lopt Simpelveld de bal over Rik heen en ze leiden met 0-2. Nog maar 2 minuten later speelt Simpelveld de verdediging helemaal zoek en scoren ze de goal eenvoudig in de rechter hoek. Het staat 0-3 en het is een duidelijk krachtsverschil met Simpelveld. De kopjes aan onze kant gaan wat hangen en we moeten van de kant iedereen oppeppen om nog even te vlammen.  Er worden verse krachten ingebracht zoals Kilian, Anwar en Guy Lemmens die in de eerste helft was gewisseld. In de 8e minuut soleert Stan door de verdediging en geeft een pass op Kilian, die hij maar net links langs de kruising schiet. We krijgen in de 10e minuut nog een vrije trap die Philip goed inschiet maar die door de keeper goed wordt gepakt. Een schot van Jari in de 14e en een schot van Stan in de 17e minuut treffen allebei geen doel. We besluiten om wat meer door te wisselen en dat komt de stabiliteit in het team niet ten goede. In de 20e minuut weet Stan nog met een sliding in de 16 meter een kans te verijdelen maar 2 minuten later scoort Simpelveld 0-4 en weer 2 minuten later de  0-5. De wedstrijd is definitief gespeeld en wij verzetten ons ook niet meer. De 0-6 die in de laatste minuten gescoord wordt bezegelt het kampioenschap van Simpelveld die met fakkels het veld oplopen. Een verdiende winnaar en kampioen. Ze mogen waarschijnlijk voetballen in de eerste klasse. Het was overigens onze enige wedstrijd waarin we NIET tot scoren kwamen en dat is ook een unicum.

Ondanks het resultaat hebben we het wel nog even gezellig gemaakt in de kantine. De mannen werden getrakteerd op een broodje fricadel en een drankje om zo de zure wedstrijd smaak weg te spoelen maar ook na te genieten van een prima najaars competitie waarbij we in de 2e klasse kunnen blijven voetballen.