• Home
  • /Nieuws
  • /Wedstrijdverslag RKVVM/SV Sibbe C1 – Hellas C1
Wedstrijdverslag RKVVM/SV Sibbe C1 – Hellas C1

Wedstrijdverslag RKVVM/SV Sibbe C1 – Hellas C1

Ondanks de vele regen van de afgelopen week lag het veld er redelijk goed bij. De spelers uit Margraten fietsten met Willi naar Sibbe en de mannen uit Scheulder kwamen rechtstreeks. Nadat de scheidsrechter Jan Huls was gearriveerd, kom de wedstrijd beginnen.

We zijn nog maar net gestart en Hellas trapt af en combineert binnen 35 seconden tot onze goal en schiet op de lat. Het was al bijna helemaal verkeerd begonnen! Nog geen minuut later staat het gelijk in kansen als Jari op de paal schiet van de linkerkant van de 16 meter.in de 4e minuut krijgen we een vrije trap die door Guy Lemmens maar net naast wordt geschoten. De trainer van Hellas wordt wat nerveus en roept zijn mannen op om vooral op de gevaarlijke aanvallers te letten. Hij had dit nog maar koud geroepen of Jari neemt de bal op de pantoffel en scoort de 1-0. Lang plezier van deze voorspong hadden we niet, toen een schot net onder de lat te machtig was voor Rik. 2 minuten later zet Hellas de bal voor en een klein duwtje van de aanvaller zetten zowel Stijn als Rik in de parkeerstand en eenvoudig wordt de 1-2 ingetikt. Niet getreurd en weer aanvallen dus. In de 13e minuut krijgen we een vrije trap en die wordt door Philip in de rechter kruising gelepeld. Het staat weer gelijk 2-2. In de 15e minuut knalt Guy Lemmens de bal op de lat en de terug gekomen bal wordt door Jari rechts langs de kruising getrapt. Een voorsprong was wel verdiend op dit moment. In de 10 minuten die volgen, golft het spel wat op en neer zonder echte grote kansen.in de 33e minuut net voor het rust signaal laten de verdedigers de man lopen en die schiet van afstand de 2-3 binnen. Nogal onverdiend gezien het spel van de eerste helft.

In de rust peppen de trainers de mannen nog eens op want alhoewel de tegenstander goed combineert creëren wij meer gevaar; er moet alleen gewisseld worden om het middenveld te versterken.  Daar hebben we veel balverlies.  Luca en Stijn worden afgelost door Lorenzo en Martijn gaat achterin de verdediging leiden.

We zijn koud in het veld als Jari doorbreekt en net naast schiet. In de 3e minuut zet Philip met een mooie voorzet Jari vrij en die scoort de 3-3. In de 5e minuut wordt Kilian ingebracht op het midden veld en Guy Jadoul neemt de backpositie van Sjir over omdat de fysiek sterke aanvaller meer en meer over rechts gevaarlijk wordt. Guy krijgt de opdracht vooral fysiek weerstand te bieden. In de 7e minuut zet Jari voor op Guy Lemmens, maar helaas geen goal. Een minuutje later maakt Guy Lemmens een panna bij een van de Hellas verdedigers tot groot plezier van spelers en toeschouwers.  Er volgen een minuut of tien waarin geen echter kansen worden gecreerd totdat Hellas over links een voorzet aflevert die in de rechter kruising wordt geschoten, onhoudbaar voor Rik. Er volgen nog wat kleine kansjes van Hellas, tot in de 18e minuut Hellas net over kopt. In de 19e minuut gaat Stan naar voren en een schot van hem mist net het doel. In de 24e minuut schiet Martijn naast en direct daarna countert Hellas en omt met 4 tegen 2 te staan. Ze maken het deskundig en we kijken tegen een achterstand van 3-5 aan.  We verliezen het geloof in een goed resultaat en in de 27e en 28e minuut krijgen we maar liefst 3 corners tegen. Tot overmaat van ramp belandt een verwaald afstandschot van een meter of 30 in de goal, net een minuutje voor tijd.

De tegenstander komt de hand schudden en complimenteert de groep. Ook de Hellas leiding vond de overwinning geflatteerd. Een overwinning was verdient maar 3 doelpunten verschil was aan de hoge kant. De trainers geven ook complimenten aan de groep voor de vechtlust en dat moet natuurlijk beloont worden met een broodje Fricadel in de kantine. Deze week weer goed trainen om in de volgende wedstrijden de voorspong wel thuis te brengen!