• Home
  • /Nieuws
  • /VV Schaesberg C1 – RKVVM/SV Sibbe C1 (2-4) op 12 December 2015 in Landgraaf
VV Schaesberg C1 – RKVVM/SV Sibbe C1 (2-4) op 12 December 2015 in Landgraaf

VV Schaesberg C1 – RKVVM/SV Sibbe C1 (2-4) op 12 December 2015 in Landgraaf

Alweer een droge zaterdag ochtend. We waren een kwartiertje eerder vertrokken. Hierdoor hadden we voldoende tijd voor de warming up en de voorbespreking. Het veld van Schaesberg was niet bijzonder; schijnbaar een van de eerste kunstgrasvelden in het Zuiden.

We beginnen scherp aan de wedstrijd en creëren vrijwel direct kansen. Een dieptebal in de 2e minuut wordt afgefloten voor buitenspel van Jari en Philip. In de 6e minuut passt Philip op Jari en die maakt de bal vakkundig af. We leiden de wedstrijd met 0-1. Nog geen 2 minuten later jaagt Martijn de bal af bij de zwakke verdediging van Schaesberg en via Guy komt de bal bij Philip en die maakt er 0-2 van. Na dit doelpunt begint de tegenstander wat meer kansen te creëren. Een mooie combinatie resulteert in een schot op de paal. Daar komen we goed weg. Vrijwel direct daarna breekt Jari door en die zet Martijnvrij die net naast schiet en 2 minuten later zet Guy voor op Martijn en dit keer scoort hij wel; het staat 0-3. Even daarna is er een opstootje waarbij een speler van Schaesberg geblesseerd achter blijft en Martijn krijgt een 5 minuten tijdstraf. Uit de vrije trap combineert Schaesberg door en het laatste schot gaat net over. Even later zet Philip Guy Lemmens vrij voor de keeper en zijn lopje gaat maar net over. In de 22e minuut breekt Martijn door vanaf de middenlijn en schiet net voor langs. In de minuten daarna drukt Schaesberg en schiet een aantal keren gevaarlijk. Een van de kansen gaat erin en het staat 1-3. In de 32e minuut laat de keeper een bal schieten en terwijl hij probeert zijn fout te herstellen brengt hij Martijn ten val en we krijgen een strafschop. Philip schiet die onberispelijk in. Helaas verliezen we Jari in de eerste helft door een blessure aan zijn kuit. Chris had zijn plaats ingenomen.

Na een discussie met de scheidsrechter over de overtreding van Martijn en woorden die hij zou hebben gezegd, houden de trainers Martijn in de 2e helft aan de kant, om te voorkomen dat hij wellicht met rood van het veld gaat. Sid en Rik Janssen en Anwar vallen in de tweede helft in. Met zowel Jari als Martijn verliezen we druk en snelheid voorin waardoor we meer en meer naar achteren worden gedrukt.  Het duurt tot de 10e minuut voordat we een kans creëren met en kopbal van Stan en in 13e krijgt Philip een kop-kans die er niet ingaat. 2 minuten later komt een corner van Stan bij Guy die net niet lekker kan uithalen. Schaesberg blijft drukken maar verprutst veel kansen met schoten naast en over. In de 20e minuut passt de tegenstander de bal mooi vanuit het middenveld op de spits en Schaesberg scoort 2-4. Het laatste kwartier is voor ons vooral verdedigen en we krijgen nog 1 kans 5 minuten voor tijd als Philip net niet weet binnen koppen, want de keeper redt de bal.

Door de 3 punten die we mee nemen naar huis hebben definitief gezorgd dat we in de 2e klasse blijven spelen, ook in de voorjaarsronde. We staan op een gedeelde 2e plaats met een wat slechter doelsaldo dan de andere teams. Een puike prestatie. Volgende week de klapper tegen de koploper Simpelveld en dan zit de voorjaarsronde erop.