• Home
  • /Nieuws
  • /RKVVM/SV Sibbe C1 verslaat RKHBS C1 met 5-1
RKVVM/SV Sibbe C1 verslaat RKHBS C1 met 5-1

RKVVM/SV Sibbe C1 verslaat RKHBS C1 met 5-1

Wederom een mooie zaterdag ochtend. Dit keer voetbalden we wat eerder op de dag. De wedstrijd begon om 12:00 uur en we vertrokken op beide complexen om 11:00 uur. Guy Lemmens had zich in de tijd vergist, dus kwam hij later aan. Guy Jadoul had zijn plaats in de selectie geruild met Lorenzo, omdat Lorenzo deze wedstrijd graag wilde spelen. We hadden de posities van de spelers wat veranderd om meer stabiliteit op het middenveld te krijgen. Stan schoof een linie naar voren en op zijn plek speelde Pascal. En op Pascal zijn plek begon deze wedstrijd Kilian. In de kleedkamer gaven de trainers mee aan de spelers om zich zelf vandaag een sinterklaas cadeautje te regelen voor pakjesavond, door de punten mee te nemen van uit Heerlen. Sid en Guy waren wel meegekomen om te assisteren met de waterflessen en met vlaggen. Guy heeft dat uitstekend gedaan. Hij had goed geluisterd naar de scheidsrechter door duidelijke vlagsignalen te geven.

Direct in het begin van de eerste helft merkten we al snel dat onze verdediging niet op elkaar ingespeeld was. Gedurende de wedstrijd werd dat steeds beter en beter en Pascal gaf aan dat hij het een leuke positie vond als voorstopper. In de 2e minuut trapt Rik de bal ongelukkig uit, recht in de voeten van de spits en voor ons gelukkig, schrok die spits er zo van dat hij niets deed met dit sinterklaas cadeautje. In de 3e minuut breekt Martijn op links door en de keeper van RKHBS redt. Een minuut later soleert Jari door de verdediging en scoort de openingstreffer; het is 0-1. De verdediging van RKHBS had duidelijk moeite met de snelheid van Jari. Er liepen op een gegeven moment verdedigers tegen elkaar (met een bloedneus als resultaat), omdat Jari ze hoorndol draaide. Nog geen twee minuten later volgt een goede diepte pass van Kilian op Lorenzo en die brengt Jari in stelling en weer scoort hij. Het is 0-2 en de tegenstander begint al wat te morren. In de 12e minuut mist Kilian zijn tegenstander en hij gebruikt zijn handen om te proberen terug te komen. De scheidrechter fluit tot grote ontsteltenis van spelers en leiders voor een penalty. Dit was echt een overdreven beslissing, maar we respecteren, zoals het hoort, uiteindelijk de beslissing. RKHBS scoort en ze krijgen er weer geloof in. In de 14e minuut schopt RKHBS uit een corner de bal naast en 2 minuten later redt de keeper nadat Lorenzo is doorgebroken. De 17e en 19e minuut zijn de minuten van Philip met een schot net over en een vrije trap die na een redding van een verdediger door Stan net naast wordt geschoten. Een minuut later schiet Martijn vanaf links en weer redt de boomlange keeper. Weer een minuut later breekt Jari weer door in de verdediging en hij scoort de 1-3. Snel hierna krijgt RKHBS een vrije trap die mooi in de 16 meter wordt gelegd, maar 2 spelers missen de bal en het loopt goed af. Na 24 minuten pikt Jari de bal op en omspeelt hij de keeper. Het staat 1-4. Even later breekt RKHBS door op links maar de voorzet wordt gemist. Ook de corner die ze krijgen verzilveren ze net niet. Een van de mooiste acties in de eerste helft is in de 28e minuut als Jari een splijtende dieptepass geeft op Martijn, die hij helaas niet kon verzilveren. We krijgen nog 2 kansen maar gaan rusten met een mooie voorspong.

In de rust wordt vooral het accent gelegd op het beter verdedigen en hervatten van het spel en daarbij de keeper betrekken. Rik Baijens maakt onder de lat plaats voor Rik Janssen en Chris verhuist naar de rechtsback positie en Stijn komt op zijn vertrouwde plek als laatste man in het veld. Lorenzo wordt gewisseld voor Guy Lemmens. Kilian en Lorenzo zouden in de tweede deel van de tweede helft nog invallen. In de 5e minuut valt Anwar in voor Martijn.

Direct in de 2e helft krijgt Jari al weer een kans maar hij stuit op de keeper. In de 4e minuut volgt een combinatie van Jari, Guy en Luca, maar het eindschot is iets te zacht en een makkelijke prooi voor de keeper. Weer 2 minuten later krijgt Jari de bal en hij drukt af voor de 1-5. De wedstrijd lijkt nu wel definitief gespeeld. Martijn wordt door Jari vrij gezet voor de keeper, maar de keeper redt en een afstandsschot van Guy Lemmens wordt door de keeper gepakt. In de 16e minuut legt Anwar de bal panklaar voor Jari, maar die schiet net naast. In de 20e minuut valt Kilian in voor Sjir. In de 21e minuut breekt Jari door en legt de bal klaar voor Luca, maar die mist net. In de 22e minuut breekt RKHBS uit en Chris moet aan de noodrem trekken. De vrije trap die volgt wordt gepakt door Rik Janssen die een puike partij keept. In de laatste 10 minuten wordt de aan zijn knie geblesseerde Guy Lemmens afgelost door Lorenzo en Martijn lost Philip af. Martijn en Jari wisselen nog van positie. In de laatste 10 minuten krijgen we nog een aantal kansen waarbij de grootste gecreëerd wordt door Luca. Zijn dieptebal op Martijn wordt helaas keihard links langs geschoten.

In de kleedkamer is het na de wedstrijd erg gezellig. Martijn had een muziek box meegenomen en iedereen geniet nog even na van het sinterklaas cadeautje dat het team zichzelf heeft gegeven. Een fijne pakjes avond zou volgen…