• Home
  • /Nieuws
  • /RKVVM-Sibbe E1 tegen Eijsden E1: een wedstrijd met 2 gezichten
RKVVM-Sibbe E1 tegen Eijsden E1: een wedstrijd met 2 gezichten

RKVVM-Sibbe E1 tegen Eijsden E1: een wedstrijd met 2 gezichten

Vanochtend speelden we in de blauwe tenues tegen Eijsden E1, die nog wat goed wilde maken tegen ons. Nadat we de bekerwedstrijd overtuigend hadden gewonnen. De eerste kans was ook voor hun, maar daarna namen we snel het initiatief over. Na een pass van Bas schoot Mike net mis. Nu omgekeerd een pass van Mike en een schot van Bas tegen de keeper. De terugkomende bal belandde voor de voeten van Joris en 1-0. Een pass van Given op Mike ging er net niet in. Maar we wonnen in die fase de duels en kregen veel kansen. Guy zag Mike vrij staan en trapte de bal ver uit, Mike speelde zichzelf vrij en legde breed op Joris 2-0. Eijsden kreeg tussendoor wat kleine kansjes, maar Guy hield alles tegen. Een hoekschop van Luca kwam op het hoofd van de inlopende Bas en ging net voorlangs. Uit een voorzet van Bas scoorde Milan de 3-0 en we zaten op moment op rozen. Dat dachten onze spelers ook en gingen iets minder fel spelen. Eijsden kwam er steeds meer uit en uit een onnodige kans werd het vlak voor rust 3-1.
De 2e helft was er 1 met een totaal ander gezicht. We verloren alle duels, maakten de verkeerde keuzes en verstopten ons achter de tegenstander. Binnen 15 minuten was een 3-1 voorsprong omgebogen in een 3-6 achterstand. En dat was nog terecht ook. De kopjes gingen wat hangen en we geloofden er niet meer in. Enkele spelers namen daarna het voortouw en dat waren in ieder geval Mike, Milan en Given die bleven strijden. Vandaar uit kwamen we weer vaker in balbezit en kregen ook weer kansen. Mike wist een kans te verzilveren 4-6 en daarna waren we nog een paar keer gevaarlijk met Given, Bas en Joris. Helaas vielen er geen goals meer en werd de wedstrijd met 4-6 verloren. Grote pluspunt was dat ondanks de tegenvallers we er ons er toch over heen wisten te zetten en er weer voor knokten.
Speler van de week is Milan. Die veel duels won, goede passes gaf en een doelpunt scoorde!
Volgende week de laatste wedstrijd van het jaar tegen Scharn E3 voor de beker. Veel succes!