• Home
  • /Nieuws
  • /Filmpjes met oefeningen kunnen je sneller helpen te herstellen bij een blessure
Filmpjes met oefeningen kunnen je sneller helpen te herstellen bij een blessure

Filmpjes met oefeningen kunnen je sneller helpen te herstellen bij een blessure

Zie maar onder: www.sportzorg.nl/oefeningen. Toelichting door sportzorg: Niets is vervelender dan een blessure oplopen. Als sporter wil je dan zo snel mogelijk weer de draad oppakken. Wanneer je last hebt van een blessure kun je door het doen van oefeningen zelf werken aan een spoedige en verantwoorde sporthervatting. Daarom heeft Sportzorg.nl in samenwerking met een aantal sportartsen 31 nieuwe filmpjes ontwikkeld met oefeningen voor de sporter. Dit zijn oefeningen voor de knie, achillespees en lies. In het verleden zijn al filmpjes met oefeningen voor versterking van beenspieren en rompstabiliteit gemaakt.

De oefeningen zijn eenvoudig thuis uit te voeren. Voor het stellen van een diagnose, het bepalen van het startmoment, de opbouw en eventuele aanpassing is het verstandig te overleggen met een (sport)fysiotherapeut of sportarts. De oefeningen zijn afkomstig uit proefschriften van diverse sportartsen en dus wetenschappelijk bewezen effectief. Alle filmpjes zijn dus te bekijken via www.sportzorg.nl/oefeningen.

Red. Sport&Gezondheid