• Home
  • /Nieuws
  • /E1 wint kwartfinale beker tegen Scharn met 3-2
E1 wint kwartfinale beker tegen Scharn met 3-2

E1 wint kwartfinale beker tegen Scharn met 3-2

Vandaag speelden we in de kwartfinale van de beker tegen de beste 1e jaars van Scharn, die al 2 jaar geen wedstrijd hadden verloren!! We wisten dat we hun niet in hun spel moesten laten komen en dat lukte perfect. We domineerde het spel en kregen verschillende kansen. Uit een hoekschop wist Given de 1-0 te maken. We gingen er in geloven en dat was te zien. We combineerden er op los en al gauw was het weer raak doordat  Bas op rechts was doorgebroken en zijn voorzet werd in in 1 keer door Joris in het doel geschoten 2-0. We werden wat nonchalanter en Scharn liet zien dat ze voetballend een heel goed team hadden. Het leverde een paar kansen op, maar verder dan de buitenkant van de paal kwamen ze niet. Rust 2-0.
In de rust aangegeven te blijven tikken en de duels te winnen. Scharn kwam echter fris uit de startblokken en zette flink druk. We moesten achteruit en kregen het zwaar, maar vochten als leeuwen! Camiel veroverde de bal en speelde Bas aan die op avontuur ging en de 3-0 scoorde Yes!! Scharn gaf niet op en werd steeds gevaarlijker en bij een aanval viel de 3-1. Scharn putte hier moed uit en bij ons schoot even door het hoofd de wedstrijd van vorige week, dit mocht niet weer gebeuren! Toch was het Scharn die weer gevaarlijk doorkwam op rechts en bij een tackle werd de man gespeeld ipv de bal. Daardoor werd een terechte penalty gegeven 3-2. Deze aanvallen hadden Scharn veel kracht gekost en we kwamen er weer steeds vaker gevaarlijk uit. De duels werden weer gewonnen en hadden vaker de bal. De 4-2 hing eerder in de lucht dan de 3-3, maar zo ver kwam het niet. Bij het bevrijdende fluitsignaal hadden we gewonnen en zijn we door naar de halve finale in de beker!! Gefeliciteerd en zo gaan we met een goed gevoel de winterstop in!
Speler van de week is Gijs, die zowel verdedigend als opbouwend ijzersterk speelde! Het feit dat we hem de hele wedstrijd niet hebben gewisseld, om de balans in het team niet te verstoren zegt genoeg!

Nog wat weetjes:
Wist u dat we in alle wedstrijden een doelsaldo hebben van 79 – 28?
Wist u dat onze 1e jaars Milan en Bas de beste penalty nemers zijn tot nu toe?
Wist u dat Mike 8 wedstrijden op rij heeft gescoord?
Wist u dat we de 3 wedstrijden waarin Camiel meespeelde ook alle 3 hebben gewonnen, tegen niet de minste tegenstanders?
Wist u dat Luca de “Zidane” in een wedstrijd deed?
Wist u dat meerdere leiders van tegenstanders ons een compliment maakte over ons team en vooral een fantastische keeper?
Wist u dat Gijs de meeste duels won door er voor te zorgen dat zijn tegenstander helemaal niet aan de bal kwam?
Wist u dat Given beschikt over een turbo?
Wist u dat we maar 1x in alle 14 wedstrijden gelijk hebben gespeeld?
Wist u dat Joris en Bas in 10 van de 14 wedstrijden hebben gescoord?
Wist u dat onze spelers tegen SNC/BMR vreemd opkeken van modder aan de benen?
Wist u dat sommige Mike uitspreken als Moike???
Wist u dat de leiders super trots zijn op dit team!!