RKVVM/Sibbe C1 verliest bij BMR C1

RKVVM/Sibbe C1 verliest bij BMR C1

Het was een week geweest met veel regen en afgelopen nacht had het zelfs iets gevroren. De zon scheen wel vandaag maar dat maakte het veld er niet beter op. Het was nat en glad en na een helft spelen was het al behoorlijk gehavend. De tegenpartij meldde dat zij de pasjes van de spelers kwijt waren en in principe kon er niet gespeeld worden als wij het niet toelieten. Na overleg met het thuisfront besloten we toch te spelen en een aantekening op het Digitaal wedstrijd formulier te maken. Guy Lemmens trad vandaag af als prins Carnaval en Rik Janssen kon als lid van de Raad ook niet komen. Sid was nog steeds geblesseerd en deze week heeft Hubert zich ook bedankt, nadat hij door een chronische blessure niet meer aan trainen en spelen toe is gekomen.

Tijdens de openingsminuten merkten we het fysieke overwicht van BMR dat louter 2e jaars C spelers had en ook 2 gedispenseerde B spelers. Toch is de eerste kans voor ons. In de 3e minuut pass-t Sjir op Martijn en die schiet rechts net over. In de 5e minuut breekt Jari door en de keeper pakt de bal. In de 6e minuut maakt Stan een overtreding en BMR schiet de bal net over; Rik Baijens had daar goed het oog in. In de 10e minuut krijgt BMR 3 corners achter elkaar maar echt gevaarlijk worden ze niet. In de 14e minuut breekt BMR wederom door de linies en Rik Baijens redt in eerste instantie. De bal komt echter terug in de 16 meter en in een kluts in de 5 meter lost Rik de bal en scoort BMR. Tijdens de blessure behandeling van Rik appelleert Willi bij de scheidsrechter; die had moeten zien dat Rik in de 5 meter werd aangevallen. De scheidsrechter verifieert bij de aanvoerder van BMR en uiteindelijk wordt het doelpunt afgekeurd. Het staat nog steeds 0-0. Een minuutje later wordt een mooie combinatie door het midden afgerond door Jari. Ook deze treffer wordt afgekeurd vanwege buitenspel; al zijn niet alle spelers daar van overtuigd. In de 17e minuut stuit Jari weer op de keeper en een minuut later trapt Philip een vrije trap in de verre hoek, maar de keeper pakt de bal. In de 23e minuut breekt Jari wederom door de linies en weer pakt de keeper de bal. Een minuut later volgt er een vlammend schot van BMR dat maar net over gaat. Een combinatie van Jari en Philip levert ook niets op en in diezelfde minuut verliest Stan achter in de bal en Rik komt goed uit en voorkomt de achterstand. In de 30e minuut pass-t Anwar op Jari en die vindt voor de zoveelste keer vandaag de keeper weer op zijn weg. Net voor we gaan rusten wordt door BMR een vrije trap hoog in de 16 meter gepompt. Stan krijgt met een kopbal de bal niet echt weg en hij valt tussen de lat en Rik; Rik probeert hem nog weg te stompen maar hij valt er toch in. Bij de aftrap gaat Martijn na herhaaldelijke vragen van de scheidsrechter niet achter de middenlijn staan en hij wordt 10 minuten van het veld gestuurd. Een beetje schlemielig en onverdiend staan we in de rust met 1-0 achter.

In de rust gaven Willi en Ghislain aan dat we deze wedstrijd echt niet hoeven te verliezen. Ghislain heeft de kansen geteld en dat waren er meer dan BMR gecreëerd had. We spreken af dat we met 10 man blijven spelen zoals we geëindigd waren in de eerste helft. Zodra Martijn weer terug mocht komen zouden we omschakelen naar 4-4-2 systeem om het middenveld wat te versterken.

Dit keer komen we wat minder alert uit de startblokken en in de 6e minuut wordt er slordig gespeeld achter in en het balverlies wordt genadeloos afgestraft en we kijken aan tegen een 2-0 achterstand.  Philip en Jari waren in het begin van de tweede helft gewisseld van positie voordat Martijn er na 8 minuten weer in kon. Martijn stond nog maar koud in het veld of hij schoot de eerste de beste kans op de paal. We wisselden  Guy, Anwar en Kilian; Luca, Lorenzo en Chris kwamen erin. Guy had een lies blessure opgelopen door een glijpartjj op het drassige veld. In de 13e minuut mist Pascal zijn man maar Rik verwerkt de bal gelukkig tot corner.  In de 14e minuut eindigt een rush van Stan met een vlammend schot dat wordt gepakt door de keeper. In de 18e minuut breekt Jari door en die wordt gevloerd in de 16 meter. De penalty wordt door Philip rechts hoog in het net geschoten en we hebben de aansluitingstreffer; het is 2-1 en de wedstrijd kan opnieuw spannend worden; althans dat denken de trainers. BMR komt steeds dichter bij ons doel en de krachten van ons laten na. In de 21e minuut breekt BMR door en Stan redt ons met een sliding ten koste van een corner. Een tweede corner volgt maar BMR kan daar geen gevaar mee stichten. Een minuut later breekt Lorenzo door en hij stuit op de keeper. In de 23e minuut breekt BMR door de middenveld linies heen en ze spelen met 3 tegen 2 het professioneel uit en scoren de 3-1. Het geloof in een goed resultaat zakt weg want nog geen minuut later wordt een voorzet van rechts ingetikt en het verschil wordt 3 punten. In de 26e minuut moet Stan weer ingrijpen en redt weer ten koste van een corner. Anwar valt nog in voor Lorenzo, en 4 minuten voor het einde wordt het een gatenkaas achterin. Niemand loopt meer in zijn eigen positie en we vergeten te voetballen. BMR straft het af door op links snel te combineren en de bal binnen te tikken voor de eindstand van 5-1.

In de kleedkamer vraagt Ghislain iedere speler eens goed na te denken in het weekend over wat er vandaag niet goed ging met name in de 2e helft en op de training van maandag te bespreken hoe we dat kunnen verbeteren. Door het verlies zakken we van de derde plaats terug naar de 5e plek, in de middenmoot, met nog een paar pittige partijen voor de boeg.

Ghislain Rodenburg