• Home
  • /Nieuws
  • /E1 door in de beker na winst tegen Eijsden E1‏
E1 door in de beker na winst tegen Eijsden E1‏

E1 door in de beker na winst tegen Eijsden E1‏

Donderdagavond was onze inhaal bekerwedstrijd tegen het sterke team van Eijsden E1. We kwamen goed uit de startblokken en wonnen veel duels. Het was mooi om te zien hoe 2 goed voetballende teams elkaar bestreden. Het was Bas die na een voorzet van Joris de 1-0 binnenschoot. Niet lang er na stond het alweer 1-1. Het spel golfde op en neer en aan beide kanten waren kansen, van ons waren het Mike en Bas en aan de overkant had Guy een paar mooie reddingen. Niet lang er na werd het 2-1 en 3-1 door Mike. Vooral de 3e was een mooie aanval en na een schot van onze aanvoerder Luca, belandde de bal voor de voeten van Mike die daar wel raad mee wist! In plaats van te verslappen gingen we door en maakte ook de 4-1 door Given, na een mooie pass uit de draai van Mike. Eijsden gaf niet op en scoorde de 4-2, ondanks het goede verdedigen van o.a. Gijs en Milan. Ruststand 4-2.
In de rust de jongens complimenten gegeven over het vertoonde spel en de inzet! De 2e helft gingen we gewoon verder, weer Bas scoorde de 1e en maakte er 5-2 van. Luca gaf vervolgens een schitterende pass op Bas die net niet kon scoren. Vlak voor onze goal maakte we een overtreding en dat werd een terechte penalty 5-3, en zo het werd weer spannend. Luca nam een hoekschop die Mike bij de 2e paal inkopte 6-3. De krachten vloeiden wat weg, en sommige spelers wilde graag even wisselen. Eijsden rook zijn kans en scoorde de 6-4. Joris had een paar keer pech en schoot tegen de keeper. Toen dacht Given nu is het genoeg! Met de bal rukte hij op van eigen helft in 1 lijn naar hun goal, geen speler van Eijsden kon hem tegenhouden en met een verwoestende knal werd het 7-4. We werden getrakteerd op de mooiste goals, want daarna lepelde Mike de bal over de keeper en werd het 8-4. Het moet gezegd worden Eijsden bleef goed voetballen en schoot voor de 3e keer de bal in de kruising 8-5. In de slotminuut maakte een Eijsden speler een eigen doelpunt en zo kwam de eindstand op 9-5!! En door naar de volgende ronde gefeliciteerd mannen!
Speler van de week had iedereen kunnen zijn: Guy met zijn altijd vertrouwde reddingen, Milan sterk in de duels en goede passes, Gijs slim en altijd op de goede plaats, Camiel rots in de branding en sterk verdedigd, Given die met zijn kracht en snelheid was zowel achter als voor belangrijk, Luca als “spielmacher” heersend op het middenveld en veel assists, Joris altijd aanspeelbaar en veel dreiging voor de goal, Mike veel scorend en tomeloze energie, maar we hebben gekozen voor Bas die denk ik de meeste km heeft afgelegd, sterk aan de bal was, vaak de juiste oplossing vond en ook nog 2 belangrijke goals maakte!
Joep en Camiel bedankt voor het uithelpen!
Zaterdag wacht alweer een zware wedstrijd uit tegen SNC BMR E1, veel succes!