• Home
  • /Nieuws
  • /Partij C1 – RKVVM/SVSibbe C1: 4 – 4
Partij C1 – RKVVM/SVSibbe C1: 4 – 4

Partij C1 – RKVVM/SVSibbe C1: 4 – 4

Zoals vele weken was het vandaag ook weer een fantastische na zomerdag en de wedstrijd tegen Partij C1 stond op het programma. De wedstrijd werd gespeeld in Mechelen met wie Partij samenwerkt. Veel van de spelers waren op schoolkamp geweest maar de meesten gaven aan dat ze wel in de wedstrijd ingezet konden worden. Lorenzo kwam te laat want ze konden het complex niet vinden. Daarom begon Kilian in de basis om Lorenzo te vervangen. De keepers trainer Frank gaf  vandaag nog enkele aanwijzingen in de kleedkamer vanuit het perspectief van de keeper, zoals positie bij corners en hoe bij overname op een goede manier het spel te hervatten en weer te gaan opbouwen.

In de eerste 10 minuten maakten wij het spel en Partij was nog geen enkele keer bij onze 16 meter gekomen. We verloren wel na 5 minuten al onze spits Jari door een enkelblessure en moesten de boel omgooien. Luca werd ingebracht en Philip schoof door naar de spits. In de 6e minuut speelde Chris een scherpe dieptepass en Philip benutte de kans onberispelijk. Het stond 0-1. Partij werd wel steeds sterker en leken wat laat wakker geworden. In de 8e minuut schoten ze over en in de 10e minuut schieten ze uit een vrij trap die goed door de keeper wordt gehouden. Helaas wordt er uit de rebound binnen getrapt en het staat 1-1. Nog maar 2 minuten later Combineren Guy Lemmens, Kilian en Philip en de laatste scoort de 1-2. In de 14e minuut ontstaat er tumult. De scheidsrechter heeft een handsbal geconstateerd in de 16 meter en fluit voor een penalty. Willi is het daar niet mee eens en laat zich duidelijk horen. De scheidsrechter verwijst hem achter de afrastering en helaas kan Rik de penalty niet stoppen. Het staat weer gelijk 2-2. Nog geen 3 minuten later breekt een speler van Partij door en schiet de bal in de rechter boven hoek. Voor het eerst dit seizoen staan we achter met 3-2.  Weer een paar minuten later is er weer constellatie. De scheidsrechter en zowel de leiding van RKVVM/Sibbe en Partij begrijpen niet waarom die gegeven wordt. Later blijkt het natrappen van een speler van Partij te zijn geweest. Philip eist de bal op en schiet de 3-3 tegen de touwen; een hattrick van Philip en we staan weer op gelijke hoogte. Een vrij trap van Guy Lemmens gaat maar net langs de kruising en dat was het laatste wapenfeit in de eerste helft.

De eerste 10 a 15 minuten na de hervatting gebeurt niet heel veel voor de doelen en het gevecht vindt plaats op het middenveld. Luca wordt gewisseld voor Guy Jadoul en Sid vervangt Pascal die een puike partij speelde en na een knietje vervangen moest worden. Bij de laatste wissel breekt Philip door en zet de bal voor en Lorenzo zorgt ervoor dat de bal in het doel verdwijnt. Het is 4-3 en de overwinning ligt in het verschiet. Nog geen 2 minuten later verliest Stan (die overigens een verder voortreffelijke partij speelde)  de bal en dat kan door de verdediging niet meer gerepareerd worden. Rik kan de bal ook niet keren en het staat weer gelijk; 4-4 en deze stand veranderd niet meer, al zijn wij het laatste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij.  Er wordt zelfs geappelleerd voor een handsbal in de 16 meter maar een tweede penalty blijft uit. Martijn wordt ook nog gewisseld na een te felle actie en krijgt de kans om even af te koelen.

Het team komt bij elkaar op het veld en ontvangt de complimenten van de trainers. Een verdiend punt en er had mogelijk wat meer in gezeten. Bij het invullen van het wedstrijd formulier wordt een compliment gegeven door de scheidsrechter en leider van de tegenpartij over de voetballende kwaliteiten van het team en de sportiviteit van de spelers.