Winst voor RKVVM/Sibbe C1

Winst voor RKVVM/Sibbe C1

Na de 2 eerste bekerwedstrijden begon vandaag dan eindelijk de competitie. Deze zaterdag 26 September 2015 was een prachtige voetbaldag. De mist die er in de ochtend hing was net opgetrokken toen we gingen warm lopen. Een heerlijk zonnetje, een goede temperatuur en een vochtige grasmat die er in Sibbe perfect bijlag, vond ook de tegenstander uit Voerendaal. Voor de gelegenheid was Jeremy van Wissen meegekomen en hij gaf de spelers aanwijzingen in de kleedkamer voor we het veld opgingen.

We begonnen de wedstrijd goed en zetten direct druk op  de tegenstander. Guy Lemmens geeft in de 1e minuut een mooie dieptepass en Jari maakt 1-0. Wat een bliksem start van het seizoen. In de 3e en 9e minuut worden schoten op doel gelost maar de nauwkeurigheid ontbreekt nog wat en de keeper van de tegenstander staat zijn mannetje. In de 12e minuut zet Lorenzo de bal voor van rechts en Jari verlengd op Anwar. Hij blijft koelbloeding en schiet de 2-0 tegen de touwen. Nog geen 2 minuten later neemt Guy Lemmens een hoekschop van rechts en de afvallende bal wordt door Stijn vlammend ingeschoten. Het is 3-0 en de buit lijkt al vroeg binnen. Maar al gauw blijkt dat het snel kan verkeren en er wordt een fout gemaakt in de defensie door Stan die door Voerendaal snel en professioneel wordt afgestraft. Het staat 3-1 en Voerendaal krijgt weer geloof in een beter resultaat. In de 17e minuut pikt Jari de bal op eigen helft op en soleert helemaal naar de goal van de tegenstander. Zijn schot wordt goed gepakt door de keeper. Amper 2 minuten later geeft Jari een perfecte pass op de vrijstaande Lorenzo en die scoort de 4-1. Een vrije trap van Guy Lemmens wordt door Luca maar net gemist en nog geen minuut later versiert Voerendaal een vrije trap op randje 16 meter. De hard ingeschoten bal kan niet meer gekeerd worden door Rik Janssen en het staat 4-2. Stan wordt kort daarna door de leiders gewisseld voor Kilian, vanwege een vermaning van de scheidsrechter voor te hard spel. Voerendaal krijgt nog een paar kansjes voor de rust maar kan geen vuist maken.

In de tweede helft komt Guy Jadoul in het veld voor Luca en de keepers Rik Janssen en Rik Baijens wisselen. Het is 10 minuten lang een gezapig potje en er gebeurt niet veel. Voerendaal heeft moeite om goed te combineren en wij hadden even tijd nodig om de boel weer op gang te trekken. In de 14e minuut breekt Jari door de defensie en hij scoort de 5-2, waarna de wedstrijd definitief in het slot lijkt te gaan. Stan komt er in voor Stijn en Pascal vervangt Lorenzo. Later wordt Anwar nog vervangen door Luca. Er zijn nog 3 opmerkelijke momenten die zich allemaal afspelen voor de goal van Voerendaal. In de 27e minuut worden diverse schoten gelost richting de goal van Voerendaal maar de verdedigers en keeper houden een doelpunt tegen.  Aansluitend wordt een corner door Pascal net naast gekopt en een mooie voorzet van Chris wordt door Kilian op de lat geschoten; Jari schiet in de rebound rakelings naast. De verdediging komt in de 2e helft niet meer in de problemen en veel situaties worden door Rik, Stan, Stijn, Pascal, Sjir en Sid vooral voetballend en combinerend opgelost.

De eerste punten zijn binnen en de spelers nemen de complimenten van de leider en Jeremy die de wedstrijd heeft geobserveerd, in ontvangst. We vieren de overwinning met een broodje frikadel in de kantine. Hubert kwam er gezellig even bijzitten. Ondanks zijn chronische blessure was hij er toch gezellig bij.