wedstrijdverslag RKVVM E3

wedstrijdverslag RKVVM E3

Zaterdag 02 mei 2015 : alweer onze laatste competitie-wedstrijd van het seizoen uit tegen Walram in Valkenburg. Deze zaterdag allemaal al vroeg op voor de aftrap van deze wedstrijd : om 09.15 uur. Natuurlijk de vrijdag ervoor allemaal redelijk op tijd naar bed om fit te zijn voor deze match. Helaas dus… tijden van 22.00 en zelfs 23.00uur kwamen voorbij. Tja……

We waren met zijn 9-en omdat Teun en Jens met vakantie waren. Mooi weer vandaag gelukkig voor onze wedstrijd op een matig grasveld (veel hobbels en oneffenheden helaas…). Walram uit : altijd lastig maar gegeven de stand op de ranglijst wel te doen zou je zeggen. Milan V. was geblesseerd aan een elleboog en kon niet keepen maar wel spelen. Given wilde heel, heel graag deze competitie ook nog een keer het doel verdedigen en begon als keeper. In de 1e helft ging de wedstrijd gelijk op. Walram had wel iets meer inzet en was iets feller, maar kon niet tot echte kansen komen. We speelden wel nog met 1 man minder dan de tegenstander omdat hun scheids niet echt…. Jammer is dat ! De 1-0 achterstand kwam echter volledig onverwacht. Uit een corner van Walram werd er een “own-goal” gefabriceerd. Het was moeilijker om de bal in eigen doel te werken dan ‘m gewoon weg te schieten. Toch lukte dit helaas…..en keken we met rust tegen een 1-0 achterstand aan.

Peptalk in de rust en wissel van keeper : Nicky nu op doel en Given weer op zijn oude vertrouwde stek als spits. We gingen feller en veel beter spelen. Samenspel was leuk en redelijk goed en we hielden Walram onder druk en hadden een aantal “  echt vette kansen “ om de 1-1 te maken. MOETEN maken moet ik eigenlijk zeggen….De 1-1 kwam na een mooie aanval tot stand.  Van achteruit kwam de bal via Ivo bij Given terecht die op zijn beurt aantal mannetjes uitspeelde en een fraaie pass gaf op Luca die mooi scoorde ! En nu door zou je zeggen…. Dat lukte ook behalve…… het scoren….Na de 1-1 gingen we door met het missen van kansen. Echt grote kansen. Zeker 6-7 x vrij voor de keeper maar helaas….Ondertussen had hun scheids ook nog wat aparte beslissingen steeds ten faveure van de thuisclub. Jammer….En zoals dat vaak gaat in het voetballen : als je zelf niet scoort dan…. en jawel hoor in de voorlaatste minuut scoorde Walram uit een sporadische aanval de 2-1….en kwam hun treffer volledig uit de lucht vallen. Vlak hierna floot de scheids af. Er was nog wel wat speeltijd over maar dat had ons niet meer geholpen. De wedstrijd was gespeeld. Heel onverdiend verloren, maar ook dat gebeurt …Jammer, jammer omdat we met name de 2e helft goed speelden en maar 1 ding verzuimden : scoren…….

Eindstand van de voorjaarscompetitie is nu ook in beeld en…. we zijn 10e en laatste geworden omdat Hulsberg hun  wedstrijd nog wist te winnen en op 4 punten komt. Wij zijn blijven steken op 3 punten : 1 winstpartij  en  met 18 DPV en 38 DPT…Heel vaak ook van onze tegenstanders gehoord dat ze niet begrepen dat we zo laag staan, maar het is wel een feit….We kunnen wel terugkijken op een goede sfeer in de groep en een mooie opkomst steeds bij de trainingen. Prima ! Komende weken blijven we doortrainen tot aan de zomervakantie en we spelen op 23 mei nog een toernooi in Klimmen.