Wedstrijdverslag RKVVM C2

Wedstrijdverslag RKVVM C2

Op 25 april speelden we een wedstrijd tegen de Oranje Boys in Oost Maarland. Het was droog na een paar slechte dagen, maar er stond wel een stevige wind. Wat zou het vandaag gaan worden…..

Aangezien Rik Janssen verhinderd was, werd Rik Baijens gevraagd uit te helpen en dat deed hij prima. De tegenstander was niet bijster sterk en de meeste tijd speelde het spel zich af op de heft van de Oranje Boys. Het duurde echter wel lang voordat de ploeg weer ging combineren. Het was net alsof iedereen voor zich zelf aan het voetballen was of aan het proberen was om zelf een goal te maken in plaats van samen de goal te maken. In de 5e minuut scoorde Youri de 0-1, maar door het uitblijven van het samenspel bleef de 2e goal uit tot de 25e minuut. Mika maakte deze treffer fraai. Deze werd gevolgd na een vloeiende combinatie door een goal van Lorenzo. Binnen 3 minuten maakte Youri de 0-4 en 2 minuten daarna tekende Youri wederom nu voor 0-5. Aan de rechterzijde brak de vaardige buitenspeler van Oranje Boys door en die joeg de bal onhoudbaar onder de lat. Met de lengte van Rik viel daar helemaal niets aan te doen (anders dan nog 20 centimeter groeien :-)).

In de rust pepte de trainers de mannen nog een op en wezen erop dat tussen de 25e en de 35e minuut door fantastisch combinatiespel de goals werden gemaakt en niet door individuele acties. Het duurde echter in de 2e helft nog wel lang voordat we weer tot scoren kwamen. Door de tegenwind leek het ook alsof de tegenstander een metertje of 10 tot 20 dichter op ons doel speelde. Des al niet te min wist Youri opnieuw te scoren in de 19e minuut en de 1-7 viel in de 20e minuut. en toen Youri wederom scoorde en de 1-8 aantekende was de wedstrijd definitief gespeeld en werd er niet meer door Oranje Boys maar ook niet meer door ons aangedrongen. Er heerste na de wedstrijd weer een fantastische sfeer in de kleedkamer en na terugkomst in Margraten werden de traditionele frikadellen gebakken. De trainers namen er een biertje op en volgenden op de voetbal.nl app wat de andere team hadden gedaan. Vele verassingen maar we stonden stevig op de 2e plaats met 2 wedstrijden minder gespeeld.