• Home
  • /Nieuws
  • /Wedstrijdverslag kampioenswedstrijd C2
Wedstrijdverslag kampioenswedstrijd C2

Wedstrijdverslag kampioenswedstrijd C2

Maandag 18 mei was het dan zover, de kampioenswedstrijd tegen Berg/Vilt C1. De wedstrijd stond om 18:30 gepland. Er waren HEEL veel toeschouwers en de spelers stonden zenuwachtig aan de start. Wil je weten hoe het verlopen is:

Het was een winderige maandagavond. We verzamelden op tijd om lekker samen de warming up te gaan doen. De teams en leiders keken goed naar de spelers die aan het warm lopen waren en er werd duidelijk gekeken hoe de kansen er vandaag voor lagen. Na de warming-up gingen we even terug in het kleedlokaal om iedereen lekker op te peppen. Aan de gespannen gezichtjes was af te lezen dat we dat niet hoefden te doen dus drukten we iedereen ook op het hart om ook vooral te genieten!

Nog maar koud uit de kleedkamer krijgen we een corner en al in de eerste minuut neemt Guy deze en Max kopt bij de 2e paal onberispelijk in. Het staat 1-0 en de vele supporters (ik schat wel dat er richting de honderd toeschouwers waren) juichen voor dit wonderschone doelpunt. In de 6e minuut schiet Mika de bal over de goal en in de 7e minuut gebeurt vrijwel hetzelfde. in de 10e minuut volgen kansen voor Stan en Guy maar de bal wil er nog niet in. In de minuten daarna krijgen we corners en zelfs een vrije trap op ca 16 meter, maar alle schoten missen doel en de trainers sporen de spelers aan om door te blijven combineren in plaats van op te grote afstand te schieten. De tegenstander blijkt een taaie te zijn en er zit veel voetballend vermogen in het team. In de 18e minuut volgt de eerste kans voor Berg en een voorzet wordt gegeven van rechts. De keeper Mika komt uit en torpedeert met zijn actie een Berg speler die wat verdwaasd blijft zitten en de scheidsrechter legt het spel even stil. Nog geen 2 minuten na deze volgende spelhervatting schiet keeper Mika uit en met de meewind valt de bal achter de verdediging en Max anticipeert goed en scoort de 2-0. We lijken goed op weg, maar de trainers zijn er nog niet gerust op. De leiders van de tegenpartij zwepen hun team op. Er volgen weer minuten waarin Max en Guy weer kansen krijgen maar de keeper van Berg is een goede en houdt veel ballen tegen. Mitch passeert een aantal verdedigers en middenvelders en levert de bal af bij Max die hem helaas niet kan scoren. In de 32e minuut krijgen we een corner en na de rebound wordt de bal verkeerd teruggespeeld door Guy. Door een snelle counter van Berg staan we met maar 2 verdedigers tegen 3 aanvaller en langs de rechterkant breekt een Berg speler door en scoort de bal boven onze keeper Mika. We krijgen zelf nog 2 kansen maar ook Berg kan, na een vreemde obstructie van Raf (misverstand met de keeper naar we later horen), een vrije trap nemen die gelukkig door Mika onder de lat uit wordt getikt. Het staat 1-2 en kort daarop gaan we rusten.

In de rust wordt iedereen erop gewezen dat we tegenwind gaan hebben in de 2e helft en dat we moeten door combineren in plaats van afstand te schieten. Nog meer net koud op het veld komt Berg veel sterker uit de start blokken en in de 3e minuut stuurt de nummer 11 van de tegenstander de linksbuiten op pad en die zet voor. de bal wordt slecht verwerkt en ingeschoten. Het staat 2-2. Berg heeft haar rug gerecht en zou het dan toch nog mis kunnen gaan? De strijd vindt plaats op het middenveld en er worden redelijk veel fysieke duels uitgevochten. De bank aan de kant van Berg reageert een aantal malen en de scheidsrechter maant ze tot rust en vraagt ze en voorbeeld te zijn voor hun spelers. Nadat we de teleurstelling hebben verwerkt van de gelijkmakende tegentreffer beginnen de magische 3 minuten van Max. Hij passeert middenveld en verdedigers en scoort de 3-2 en nog maar 2 minuten later met een vrijwel identieke actie aan de rechterkant de 4-2. De weerstand van Berg lijkt nu gebroken en meer en meer frustratie ontstaat met als negatief hoogtepunt het wegsturen van een speler van Berg vanwege commentaar op de leiding. Hij mag gaan afkoelen voor 10 minuten. We wisselen keepers en Rik Janssen gaat de goal verdedigen met 2 perfecte reddingen. In de 10 minuten die volgen, worden veel duels uitgevochten op het middenveld maar er zijn wat mogelijkheden voor beide teams, totdat Youri in de 28e minuut wordt gevloerd in de 16 meter. De toegekende penalty wordt door Youri zelf verzilverd en het staat 5-2. Nog geen 2 minuten later scoort Max de 6-2 en dan is het sein voor de leiding om Max een welverdiende publiekswissel te geven en alle wisselspelers ook nog een invalbeurt te laten maken. De buit lijkt binnen en als kroon op de taart volgt een laatste aanval in de 34e minuut. Anwar passt de bal op Hubert die te snel is voor de lange verdedigers en met de punt schiet Hubert de bal de in de linker driehoek. Het team en het publiek gaan door hun dak en kort na deze fantastische goal fluit de scheidsrechter. Een 7-2 overwinning en een meer dan verdiend kampioenschap!!

De spelers verzamelen zich op de middenstip om even samen te vieren dat we dit bereikt hebben maar al snel na het spuiten van de champagne en afsteken van vreugdefakkel en party-poppers lopen we met zijn allen langs het massaal opgekomen publiek die luid applaudisseren voor deze prestatie. De spelers maar ook trainers moeten in het kleedlokaal geloven aan een lekkere koude douche en na de wedstrijd blijft het nog lang gezellig in de kantine; en iedereen realiseert zich dat het echt gebeurt is:

WE ZIJN KAMPIOEN!!

 

 

IMG_0491