• Home
  • /Nieuws
  • /RKVVM/Sibbe C2 op weg naar het kampioenschap!
RKVVM/Sibbe C2 op weg naar het kampioenschap!

RKVVM/Sibbe C2 op weg naar het kampioenschap!

Zaterdag 9 mei 2015; de dag dat RKVVM-Sibbe C2 op kop kan komen in de competitie! en dat doen ze (2-6 winst in Wijnandsrade)


Het is vandaag lekker warm maar eer staat een stevige wind en de zon is zo nu en dan zichtbaar. We hebben vandaag besloten te verzamelen in Margraten om 11:45 en van daar uit vertrekken Erwin Kusters, Willi Colling en de vader van Philip en Max richting Sibbe. We treffen ons bij het voetbal terrein van SV Sibbe en er blijkt wat verwarring waar we die dag spelen. Ghislain denkt Nuth maar Willi beweert dat het Wijnandsrade is. Op weg naar het veld van de tegenstander wordt er druk gebeld en het blijkt dat we naar Wijnandsrade moeten. Eenmaal daar aangekomen blijkt degene die wist dat we daar naar toe moesten in Nuth te staan. Iedereen moest wel hard lachen, alleen moeten we wel een tijdje wachten totdat we de tenues konden aan doen en eindelijk naar het veld konden voor de warming up. We begonnen de wedstrijd 10 minuten te laat. De tegenstander had geen vlaggen, scheidsrechter en ook geen vlaggen. er was 1 persoon aan de kant van Minor die alles moest doen en ik kan je zeggen dat dit niet meevalt.

Om 13:10 begint uiteindelijk de wedstrijd. In de 3e minuut wordt op Guy ge-passed maar die staat helaas buitenspel. Nog geen minuut later krijgt Guy een kans van afstand maar die gaat naast. Een corner van Guy 2 minuten later sticht veel paniek bij de tegenstander maar helaas geen doelpunt. In de 7e minuut breekt Max door en die geeft een gave voorzet en zowel Guy als Kilian missen de bal. Ik hoorde Wili over het hele veld schreeuwen dat Kilian zijn lichaam erin had moeten gooien. Ik denk dat deze erin had gezeten als hij dat gedaan had!! Maar gelukkig was er niet veel tijd om te treuren. Youri zet voor en Max legt aan; het is raak en we leiden met 0-1. in de 11e en 12e minuut volgen er voorzetten van Max van Links en Youri van rechts maar de Guy en Mika missen bieden de zuiverheid om te scoren. Na het eerste kwartier blijkt ook dat er een fantastische keeper bij Minor in de goal staat die later blijkt het grootste talent van het D elftal te zijn. Hij vliegt van links naar rechts en zorgt ervoor dat onze kansen niet in doelpunten worden vertaald. in de 14 minuut schiet Max op de paal. in de volgende minuut probeert Max te schieten maar helaas naast en een pass een minuut later op Kilian is prima maar Kilian maakt hem net niet af. De bal rolt over de achterlijn en Guy trapt de corner. de bal valt bij de eerste paal en wordt niet goed weggewerkt door de verdediging en Kilian scoort. Het is 0-2. Nog geen 3 minuten later schiet Max van afstand en de bal wordt van richting veranderd. de bal gaat omhoog en iedereen denkt dat hij achter gaat; behalve Guy. Hij pikt de bal op en stift de bal als een volleerde Ajax speler over de keeper in de goal. Het staat 0-3. Het is inmiddels de 26e minuut in de eerste helft en Minor komt voor het eerst over onze helft. Helaas wordt gevlagd voor buitenspel en wij krijgen de bal om wederom een aanval in te zetten. Philip en Max schieten beiden naast. In de 30e minuut krijgt Sid de bal en hij komt van eigen helft en hij maakt een rush tot aan de 16 meter van de tegenstander. Sid geeft af op Guy, maar helaas wordt deze mooie actie niet beloond met en goal. Tegen het einde van de eerste helft wordt een nieuwe speler ingebracht door Minor en er ontstaat veel consternatie onder de leiding over het wel of niet mogen laten spelen van deze voetballer. Hij breekt door en Sid onderschept de aanval maar wordt hard gevloerd en blijkt een zware knie blessure op te lopen. Voor hem is de wedstrijd over en wellicht ook de rest van het seizoen.

In de rust worden de gemoederen bedaard van alle spelers. Iedereen is opgewonden over de laatste minuten van de eerste helft. Veel woorden over en weer en iedereen is een beetje confuus over wat nu eigenlijk misgegaan is. In de kleedkamer wordt iedereen gevraagd gewoon te gaan voetballen en niet met andere dingen bezig te zijn.

We starten goed en met wind in de rug wordt de bal voorgegeven door Max vanuit een corner en Mika kopt de bal keihard in het net. Het is 0-4 en de wedstrijd lijkt gespeeld. Nog geen 3 minuten later neemt Guy een welverdiende vrije trap en Mika krijgt de bal na enige klutsen en scoort de 0-5. Tussen de 10e en 17e minuut drukt RKVVM/Sibbe constant op het doel van Minor. Max trapt op de lat en over het doel, maar de stand blijft hetzelfde. In de 22e minuut staat de aanvalslinie op 1 lijn en net als de bal gespeeld wordt staat Max niet buitenspel maar de andere aanvallers wel. Ondanks heftige protesten van de tegenstander telt de 0-6 wel en scoort Max zijn 2e doelpunt. Na de aftrap heeft Mika als aanvoerder zijn manschappen geinstrueerd om de tegenstander te laten scoren ter compensatie van de dubieuze situatie eerder. De tegenstander loopt enigszins confuus tussen de niet reagerende voetballers van RKVVM/Sibbe door en ook de keeper reageert niet. Het wordt 1-6 en iedereen behalve Willi vindt dit gerechtigheid. In de 24e minuut legt Max de bal terug op Levi die uithaalt maar helaas niet het doel raakt. In de 25e minuut wordt een buitenspel situatie bij Minor niet afgefloten door de scheidsrechter tot grote ergernis van de tegenstander. Door het niet fluiten breekt Minor uit en scoort de 2-6. De coach van de tegenpartij weet eigenlijk niet goed hoe te reageren want hij wilde voor de gemiste buitenspel situatie een vrije trap, maar als die afgefloten was hadden ze niet kunnen scoren! De rest van de wedstrijd wordt uitgespeeld zonder noemenswaardige momenten en het blijft bij de eindstand van 2-6.

De punten gaan mee naar Sibbe/Margraten en het team reist af naar Sibbe om daar een drankje en de welverdiende frikadellen te nuttigen. Er wordt lekker harde muziek gespeeld en de jongens leren hoe je moet ‘nagelen’ (spijkers in een blok hout slaan; en de laatste moet een rondje betalen).

Iedereen gaat aan het einde van de middag voldaan naar huis want:

WE ZIJN EERSTE IN DE POULE;

Als we onze laatste 2 wedstrijden winnen zijn we KAMPIOEN!

Ghislain