RKVVM C2 wint zijn eerste finale…

RKVVM C2 wint zijn eerste finale…

Met nog maar 2 wedstrijden te spelen kan dit de eerste finale zijn. Sid is geblesseerd en het meespelen van Maud is onzeker. We hebben vandaag een aantal D spelers gevraagd uit te helpen met name in de verdediging. Guy, Sjir, Pascal en Loek doen mee en het blijkt dat we shirts te weinig hebben, want Maud kan toch meespelen. Jeremy van Wissen heeft de tijd genomen om te helpen met coaching omdat met name de D spelers even moeten wennen aan het spelen in een wedstrijd van de C. Er wordt samen warmgelopen en er wordt ook iets meer tijd genomen in de kleedkamer om iedereen op te peppen en duidelijk te maken dat we vandaag de punten moeten pakken. We beginnen een paar minuten later omdat de scheidsrechter vandaag, Wili, de pasjes van alle spelers goed controleert. Jorgo die normaal de wedstrijden leidt had een lang (laat) gezellig bruiloftsfeest gehad en wilde liever de vlag ter hand nemen.

Rood-Groen begint sterk en blijkt een aantal fysiek sterke en grote spelers te hebben. Meteen in de 2e minuut breken ze door en gelukkig weet Rik Janssen te redden. In de 8e en 10e minuut Schiet Guy Jadoul langs en ook Mika schiet de bal links voor langs. Met de wind in de rug schieten veel ballen door en met name de ballen van Raf en Mitch belanden vaak buiten bereik van de spitsen. In de 12e minuut schiet Guy Jadoul over en 2 minuten later doet Guy Lemmens hetzelfde. Na overleg met Jeremy besluiten we Guy Lemmens en Youri te wisselen, maar de coach van de tegenstander reageert direct en stuurt de verdediger ook mee de andere kant op. Hij had het gevaar al doorzien! In de 17e minuut komt de grootste kans uit de eerste helft na een puike voorzet van Youri, schiet eerst Mika op goal; de bal die terugkaatst wordt daarna door Levi ingeschoten en treft wederom geen doel. Het staat nog steeds 0-0. We blijven aanvallen en druk zetten op de tegenstander. Youri schiet voor langs in de 23e minuut en een schot van Guy Jadoul in de 26e minuut wordt gepakt door de keeper. In de drie minuten daarna volgen weer kansjes voor Youri, en de beide Guy’s. Bij het sluiten van de de eerste helft bedient Lorenzo Guy Lemmens maar die weet niet te scoren. We gaan rusten.

In de rust wordt door de coaches gevraagd om wat meer te voetballen vanuit de verdediging. Met name met de meewind in de eerste helft kwamen te veel ballen niet aan of werden vrijwel direct ingeleverd. Ook wordt nogmaals gewezen op het groot maken van het speelveld bij omschakeling naar de aanval. Ondanks dat de spelers ontevreden zijn over de eerste helft geven de coaches aan dat Rood-Groen slechts 2 keer over de helft is gekomen en Rik heeft maar 3 ballen te verwerken heeft gehad. De coach besluit niet te veel te wisselen, want de wedstrijd is verre van gelopen. Het gevolg is overigens ook dat daardoor Anwar en Loek niet aan spelen toekomen, maar dat zal zeker in een volgende wedstrijd anders zijn. Matthijs wordt als linksback vervangen door Sjir en de keepers Rik (Janssen) en Rik (Baijens) wisselen in de 2e helft.

De scheidsrechter komt waarschuwen dat we weer moeten beginnen en we hebben nog maar net de wedstrijd hervat of een afstandsschot van Rood-Groen spat op de lat uiteen. Iedereen houdt zijn adem in. Er zijn vandaag veel ouders, broertjes, opa’s en oma’s komen kijken en ook de C1 die hun wedstrijd in Simpelveld hebben afgewerkt komen kijken wat hun maatjes van de C2 maken. Iedereen leeft mee want het blijft spannend en is nog 0-0. We combineren aardig op het midden veld en langzaam rukken we op naar voren. Met zijn snelheid komt Youri langs zijn man en hij blijft opletten en ziet Mika inlopen. Hij geeft een pass op Mika en ……… Mika schiet de bevrijdende goal. het is 1-0 en de spelers, de coaches en het publiek juichen. Zou het dan toch kunnen vandaag? in de 11e minuut geeft Mika een pass op Guy maar die levert een slap schot af. Nog geen minuut later geeft de nummer 11 van Rood-Groen een diepte pass aan de rechterkant. De snelle rechterspits loopt Sjir eruit en waar we bang voor waren gebeurt. Rood-Groen scoort de 1-1. De trainer van de tegenpartij zweept zijn mannen op om nu door te zetten en stuurt onder meer een van zijn boomlange verdedigers naar voren om nog meer druk te zetten. Het gevecht speelt zich op dat moment op het middenveld af en de spelers vragen voor meer druk naar voren. De coach wisselt Maud in en stuurt Levi naar voren. In de 17e minuut breekt Guy door de verdediging en wordt gevloerd. De vrije trap die Mika neemt wordt door de de keeper gepakt. In de 19e minuut breekt Rood-Groen op een vrijwel identieke manier aan de rechterkant door, maar dit keer maken Sjir en Rik Baijens het de speler zo moeilijk dat we met de schrik vrijkomen. Mensen wat is het spannend. Verliezen vandaag zou toch wel een streep door ons kampioenschap kunnen halen. Het is de 20e minuut en er wordt een dieptepass gegeven waarop Guy Lemmens heel attent reageert. Hij blijft de verdediger voor en maakt het geweldig af. Het staat 2-1 en iedereen is uitzinnig van vreugde. Meer en meer mensen langs de kant vragen hoe lang het nog is en of dit genoeg is. 2-1 blijft erg krap en niemand is er nog gerust op. Rood-Groen valt nog een aantal keren aan, maar doordat er een paar van hun spelers op eigen succes uit waren in plaats van anderen beter te laten spelen, lopen hun aanvallen op niets uit. De mooiste van de dag was in de maak. Guy Lemmens pikt de bal op en passeert 3 verdedigers en omdat de keeper iets te ver voor zijn goal staat stift hij de bal in de verste hoek in de goal. Iedereen was gek van vreugde en om 3-1 te maken met zo een fantastisch doelpunt; iets mooiers bestaat er niet. Het was Messi waardig! De trainer gunt Guy daarna een publieks wissel en onder luid applaus wordt Guy vervangen door Hubert. Guy Jadoul heeft last van zijn enkel en wordt in de slotminuten nog vervangen door Kilian die nu op nummer 10 gaat spelen. Het slot akkoord is echter voor onze nieuwe spits Levi, die doorgeschoven is en ons niet teleurstelt en in de 30e minuut de 4-1 laat aantekenen. De wedstrijd is gespeeld en het kampioenschap wacht nog steeds. Maandag tegen Berg/Vilt op eigen veld kunnen we het afmaken. De spelers zijn buiten zinnen want vandaag was wel een zware pot maar de hoofdprijs van het seizoen wacht nog!

Komt allemaal kijken maandag en zorg dat jullie het team vooruit schreeuwen naar de overwinning!