RKVVM C2 op weg naar de titel ??

RKVVM C2 op weg naar de titel ??

Het is 2 mei en de belangrijke wedstrijd tegen Polaris staat op het programma. Het is een zware tegenstander. Met name vanwege de mei vakantie was het moeilijk te voorspellen hoeveel eigen spelers en hoeveel ‘versterking’ van andere elftallen te verwachten waren. Ook wij hadden een geblesseerde speler en ook een speler die met vakantie was. Daarom hadden we Max en Philip Gaber mee als gastspelers en ook Rik Baijens ging mee als keeper. Het werd een fantastische wedstrijd waarvan mooie foto’s gemaakt zijn. Lees vooral het verslag en bekijk de fotos!

Het was een mooie dag in mei. De zon kwam af en toe door en de temperatuur was om en nabij de 20 graden. Bij het warm lopen op het veld schrokken de trainers en de ouders van de enorme grote spelers van Polaris. Er liepen vier jongens rond die een kop groter waren dan de langste mensen bij ons elftal. De trainers prentten de mannen in hun hoofd dat ze niet moesten denken aan de grote fysieke jongens maar moesten geloven in hun eigen voetballend vermogen. We begonnen de wedstrijd en meteen zette Polaris ons gigantisch onder druk. De thuis supporters maakten veel geluid en juichten hun spelers toe die geloofden in een goed resultaat tegen RKVVM/Sibbe. We overleefden 2 aanvallen en een hoekschop en toen ging het bij ons beter lopen. Levi, Mika en Max combineerden naar hartelust en er werden prachtige passes af geleverd op Youri die keer op keer zijn tegenstander de hakken liet zien. Achterin hielden Philip, Raf, Mitch en Sid de boel goed dicht. De snelste man op links werd soms te veel voor Sid maar dan gaf Mika prachtig rugdekking. In de 5e minuut trapt Rik de bal uit en na een verlenging van Guy passeert Max de keeper. Het is 0-1 en de meegereisde supporters juichen samen met de trainers. In de 9e minuut verwerkt Rik een schot van Polaris en tikt de bal rechts voor de goal weg. Dat was even met de billen knijpen. In de 14e minuut schiet Guy over het doel maar nog geen minuut later krijgt Guy een puike pass van Philip en Guy scoort de bevrijdende 0-2. Nog geen 4 minuten later bereikt een splijtende pass van Philip, Youri die op zijn beurt Guy bedient en de laatste tekent de 0-3 aan. De trainers beginnen wat rustiger op de bank te zitten. We blijven goed combineren. Ook Lorenzo krijgt steeds meer grip op zijn boomhoge tegenstander. In de daaropvolgende minuten breekt Youri diverse malen door, en schiet een keer zelf over en bedient daarna Max maar die staat helaas buitenspel. In de 25e minuut schiet Levi maar net rakelings langs de kruising. In de 32e minuut wordt Youri gevloerd en volgt er een vrije trap op de 16 meter die Guy neemt. Helaas grijpt de keeper de bal. Bij het sluiten van de eerste helft breekt Youri door op links. Hij zwiept de bal voor de goal en met effect draait deze in de uiterste driehoek achter de keeper. Waaauuw wat een goal. Het doet denken aan de magnifieke goal die Marco van Basten scoorde in de EK finale tegen Rusland in 1988 maar dan van de andere kant. Dit was echt genieten! sommige spelers hadden het net wel zien bewegen maar dachten dat de bal er niet in zat. Zo, dat was lekker rusten met 0-4 en de tegenstander kreeg hier wel een behoorlijke deuk van!

In de 2e helft gingen we door waar we gebleven waren. De reservespelers Kilian, Rik, Anwar en Hubert zaten te wachten op hun invalbeurt maar in de rust had de trainer aangegeven dat we absoluut hier de punten moesten meenemen, dus speelde we nog even door in de opstelling die succesvol was in de eerste helft. Ze vonden het niet leuk maar begrepen het wel! In de eerste minuten kwamen er weer prima voorzetten van Guy en Philip en Max en Youri schoten nog naast. In de 6e minuut was het dan zover en Max scoorde na een splijtende pass van Levi. Kort daarna moest Levi met lies klachten van het veld en werd vervangen door Kilian. In de 14e minuut dreigde Polaris terug te komen en ze schoten de bal op de kruising. Dat was even geluk hebben. In de 20e minuut wisselde de coach de keepers en Rik Janssen mocht de wedstrijd afmaken. In de 21e minuut werd Philip op de 16 meter gevloerd en Youri schoot de vrije trap over. In de 23e minnut volgde een kopbal van Philip die de keeper pakte en in de 25e minuut passt Philip een bal op Max en die scoort 0-6, gevolgd binnen 2 minuten met de 0-7. De weerstand van Polaris was definitief gebroken en ook alle andere wisselspelers werden ingebracht voor Levi en Lorenzo. In de 29e minuut schoot Philip de bal vanaf 40 meter maar net over. In de 32e minuut schoot Polaris op goal maar Rik Janssen wist uitstekend te redden. in de 34e minuut breekt Polaris door aan de rechterkant en in een kluts raakt Rik de bal kwijt en wordt die onverbiddelijk  ingeschoten. Polaris redt de eer door de 1-7 te scoren. De wedstrijd wordt echter afgesloten met een prachtige solo van Max die 3 verdedigers omspeelt en de eindstand op 1-8 brengt. Een prima en wel verdiende overwinning.

We werden ook heel erg positief verrast door het feit dat Kiara Queis (ex-keepster van de RKVVM jeugd en momenteel keepster van Fortuna, maar wel vaste fan van de RKVVM/SV Sibbe C2 combinatie) bij ons kwam vlaggen. Wat mij betreft 3 hoera-tjes voor zo een club liefde! Dank je wel KIARA!

We wilden aansluitend de traditionele frikadellen gaan eten, maar bij aankomst in Margraten bleek de kantine gesloten te zijn. Die houden de spelers dus te goed. Voorlopig liggen we nog op koers voor een fantastisch resultaat in deze competitie ronde.