GEMT 2015

GEMT 2015

Op zaterdag 4 april werd alweer het 14e Gemeente Eijsden Margraten toernooi georganiseerd. Door de hevige regenval werden het A, B, C, E hoger en MP toernooi afgelast.

Bij RKVVM werd ondanks de regen en dankzij het kunstgrasveld toch nog een leuk toernooi georganiseerd. We kunnen terugkijken op leuke, doelpuntrijke maar vooral sportieve wedstrijden. De eindstand bij het E-lager toernooi was als volgt :

  1. Geertruidse Boys E1
  2. RKVVM/Sibbe E3
  3. RKVVM/Sibbe E2
  4. Eijsden E4
  5. BMR/ SNC E2
  6. vv Keer E2
  7. SCG E2
  8. Eijsden E5
  9. Eijsden E6
  10. BMR/SNC E3 (M)

 

Verslag RKVVM/Sibbe E3

De finalisten van het toernooi en uiteindelijk een fraaie 2e plaats van 10 deelnemers ! Supertrots op de E3 dat ze het toernooi ZO goed gespeeld hebben na een 5-tal nederlagen in de competitie. Deze zaterdag ging alles anders dan in de afgelopen weken. Houding en inzet waren terug en het samenspel en goed voetbal kwam er met name in de 4 poule-wedstrijden heel goed uit.

De wedstrijden :

RKVVM/Sibbe E3 – SCG E2 0-0 : we hadden gedurende de hele wedstrijd een veld-overwicht en via corners en afstandsschoten van Camiel bijna weten te scoren maar helaas. Best goede wedstrijd !

RKVVM/Sibbe E3 – Eijsden E4 2-0 :  ja hoor geen fout in de uitslag ! Vorige week in de competitie nog van verloren maar vandaag gebrand op revanche. En dat lukte en hoe ! Wat een inzet en passie ! Na een mooie aanval wist Luca de 1-0 te scoren en vlak daarna scoorde Luca met “ zijn linker” bijzonder mooi de 2-0. Strak  links in de bovenhoek en onhoudbaar voor de keep. Eijsden had dit (totaal) niet verwacht en kwam niet meer terug in de wedstrijd. Fraaie zege !

RKVVM/Sibbe E3 – Eijsden E6 4-0 : wederom een goede partij met mooi samenspel en hele goede opbouw van achteruit ! Twee keer opbouw via onze keeper Milan en Nicky. Nicky die vervolgens inpasst op Luca en Luca weet 2x goed voor te zetten op Given die dus mooi de 1e en de 3e scoorde. Tussendoor maakte Luca nog de 2-0 ook na een mooie aanval. Vervolgens hadden Ivo en Jerome “vette kansen” om ook te scoren, maar helaas lukte dat niet. De 4-0 was… uit een corner. Luca die ‘m neemt en wie kopt ‘m in ? Juist ja—Given weer. Top gedaan en de 5e goal op deze manier (uit een corner)  in de afgelopen maanden. (noot: Nicky linksback vandaag EN goed ! wat een inzet en houding—> nooit opgeven en de strijd blijven aangaan.

RKVVM/Sibbe E3 – BMR E2 1-0 : deze wedstrijd mochten we NIET verliezen dan waren we in de finale. Voorafgaand aan deze wedstrijd het elftal nog een broodje frikandel en een drankje beloofd ALS ze de finale zouden weten te bereiken. En dat lukte ! Goede wedstrijd waarbij we een paar kansjes hadden en overwegend op de helft van BMR speelden. Het was Given die na een mooie aanval via een assist van Luca wist te scoren.

Finale in het vooruitzicht. Spannend nu, want zouden we tegen onze eigen E2 dan de finale moeten spelen? De psychologische oorlogsvoering tussen de leiders begon al een heel klein beetje….Maar eerst moest de E2 nog tegen St Geertruid spelen om die finale-plek zeker te stellen. Helaas lukte dat net niet en was onze tegenstander dus niet de eigen E2 maar de E1 van St. Geertruid.

14.00 uur aftrap voor het talrijk opgekomen publiek St. Geertruid E1 tegen RKVVM/Sibbe E3. We deden goed ons best maar deze tegenstander was voor ons een maatje te groot. Einduitslag 2-0 voor St. Geertruid.

Complimenten mannen voor een fraaie 2e plek van 10 ploegen en hou deze inzet en vorm vast voor de laatste 4 competitie-wedstrijden !

14.20uur prijsuitreiking en voor alle spelers een mooie medaille en een fraaie beker !

Hierna nog even een glaasje prik en en broodje frikandel en kunnen we terugkijken op een mooi toernooi en “ waren we van circa half tien tot 15.00uur “ onder de pannen”  en lekker buiten met voetbal bezig. Ook al begon de dag met een bewolkte hemel en regen. Voor de E3 was het een dag met “ een zilveren randje”. Top !!

RKVVM E3 GEMT 2015

Complimenten voor onze mannen : achterste rij : Jerome, Jip en Milan D. voorste rij : Milan V., Ivo, Given, Luca en Camiel liggend : Nicky (Teun en Jens konden er vandaag helaas niet bij zijn).

 

Verslag RKVVM F1

Vandaag ons Groot Eijsden-Margraten toernooi gespeeld in Sibbe, waar helaas maar 2 van de 6 tegenstanders zijn gekomen. We hebben daarom maar afgesproken om tegen beide teams 2 keer te spelen. De eerste wedstrijd was tegen het sterke Eijsden F1. We begonnen zoals vaker niet zo goed en waren nog niet echt wakker. De wedstrijd ging gelijk op en we kregen veel corners tegen. Toch kwamen we 2-0 voor door doelpunten van Daniel en Dylan. Eijsden scoorde daarna en kwam nog wat terug in de wedstrijd, maar verder als 2-1 lieten we het niet komen. Eindstand 2-1 voor ons.

Tegen SNC’14 gingen we het beter doen en dat was goed te zien. Zij hadden een paar leuke spelertjes, maar over het geheel waren we een stuk sterker. Met 3 doelpunten van Dylan en Milan en Daniel 1 keer stond het al gauw 5-0. SNC’14 gaf niet op en door een slordig moment van ons maakte hun de 5-1 wat tevens de eindstand was.

Eijsden won met 3-0  van SNC’14 en daardoor was de wedstrijd tegen Eijsden voor ons beslissend. Net voor aanvang gaven de leiders van SNC’14 aan dat hun spelers het te koud hadden en de laatste wedstrijden niet meer wilden spelen. Hierdoor werd bepaald dat we tegen Eijsden een soort van finale moesten spelen. Vanaf de eerste minuut werd er prima gecombineerd en gebruikten we goed de zijkanten. Er werd gestreden voor elke meter en prachtige steekpassjes gegeven. Het was Daniel die via de binnenkant van de paal de 1-0 maakte. Vanaf de aftrap zette we meteen druk en het was wachten op de 2-0. Die kwam weer van de voet van Daniel, die nu net als Dylan 4 doelpunten had gemaakt. Dit was zeker onze beste wedstrijd die we terecht met 2-0 wonnen en daardoor eerste werden!!

Er zijn 2 spelers die normaal gesproken niet zo vaak benoemd worden, maar nu ook even de aandacht krijgen. De ene is Joep M die ijzersterk speelde en zijn tegenstander de baas was en de bal daarna iedere keer doorspeelde naar onze aanvallers. De andere is Kristof die altijd voorop gaat in de strijd. Die overstap van de F3 naar de F1 prima heeft gemaakt en heel erg zijn best doet! Speler van het toernooi is Dylan geworden die in de spits weer zijn plekje heeft gevonden en met 4 doelpunten erg belangrijk was!

Volgende week thuis tegen FC Hoensbroek veel succes!!

 

RKVVM F1 GEMT 2015a