Wedstrijdverslagen RKVVM E3

Wedstrijdverslagen RKVVM E3

Do 16 april : SVME E1 – RKVVM / Sibbe E3

Zaterdag 11 april hadden we een vrij weekend omdat onze tegenstander geen ploeg op de been kon brengen. Deze wedstrijd TEGEN de KOPLOPER werd in goed overleg doorgeschoven naar donderdag de 16e. We waren compleet en na wat “ aanrij-problemen”  in Margraten (stoplicht richting de Rijksweg in Margraten bleef continu op rood staan…) wisten we uiteindelijk toch in Eijsden te komen om onze wedstrijd tegen de koploper te gaan spelen.

We speelden een goede 1e helft. Prima inzet en we konden gewoon goed mee. We wisten zelfs een paar kansjes af te dwingen. Het bleef lang 0-0 en dit kon je ook merken aan de tegenstander die wellicht verwacht hadden iets eerder te scoren. Tegen het eind van de 1e helft scoorde SVME dan helaas toch en stonden we met rust 1-0 achter. De 2e helft was van onze kant wat minder en je kon merken dat de krachten afnamen. SVME is overwegend een 2e jaars E en wij zijn pas 1e jaars oftewel gemiddeld is onze tegenstander 1 jaartje ouder en fysiek  ook groter en sterker. We kregen nog 4 tegengoals te verwerken en de eindstand kwam uit op 5-0 verlies.

Nu dus 6 gespeeld en 0 punten ( SVME 6 gespeeld en 18 punten… / samen met RVU gaan ze uitmaken wie kampioen wordt in onze competitie).

 

Za 18 april : Thuiswedstrijd in Sibbe tegen Hulsberg E2

ALS er al een kans zou zijn om van de laatste plek in de competitie weg te komen DAN zou het deze zaterdag zijn. Wij dus laatste met 0 punten en Hulsberg voorlaatste met 1 punt. Afmelding van Jens en Luca ging vandaag keepen. Hij had vrijdag een teenblessure opgelopen, kon wel keepen maar niet voluit voetballen. Dit betekende dus dat Milan V. aan de slag ging als voetballer vandaag. Peptalk bij de voorbespreking en bij de vraag : “ wie er van de laatste plek AF zou willen”  staken alle jongens hun vinger op. En…gelukkig werd er naar gevoetbald. Het ging goed deze zaterdag. Inzet en samenspel waren goed en dat resulteerde in mooie aanvallen en we scoorden ! In de 1e helft maar liefst 5 keer. Wat een luxe voor ons ! De eerste 2 doelpunten waren hele mooie goals van Given, die weer ouderwets op dreef was vandaag. Compliment ! Het 3e doelpunt werd mooi gescoord door Milan V. Onze 4e werd bijzonder knap en heel fraai gescoord door Ivo. Ivo speelde vandaag zijn beste wedstrijd van het hele seizoen. Compliment kerel ! Het 5e doelpunt kwam weer van de voet van Milan V. Ook weer een heel mooi doelpunt. Hulsberg wist in de 1e helft niet echt voor ons doel te komen zodat Luca eigenlijk amper een bal te verwerken kreeg en het superrustig had. Dit zegt natuurlijk ook veel over verdediging die het dus goed deed.

Met rust complimenten uitgedeeld en we spraken door dat het misschien mooi zou kunnen zijn om met dubbele cijfers te winnen. Dat zat er helaas niet in. De 2e helft was van onze kant ietsje minder en de tegenstander had ook zoiets van : “ we laten ons hier niet helemaal wegspelen”. 6-0 werd gescoord na een mooie aanval door Given en de 7e kwam ook weer na mooie acties van de voet van Milan D. die zijn 1e goal maakte dit seizoen. Goed gedaan ! De tegengoal kwam een beetje uit de lucht vallen en was mede te danken aan een beetje bereidwilligheid van onze keeper. Eindstand 7-1 en wat een opluchting en uitgelatenheid na de match. Superblij waren onze jongens en dat was meer dan verdiend.

WAT EEN LEUK TEAM !! Ook na 6 nederlagen was de teamspirit nog heel goed en als je dan op het recente toernooi 2e wordt en vandaag wint komt de sfeer alleen maar extra ten goede—> super !!

Volgende wedstrijd = aanstaande zaterdag thuis tegen de mede-koploper RVU. Wordt vervolgd…..