Westrijdverslag RKVVM E3-RKMVC E2

Westrijdverslag RKVVM E3-RKMVC E2

Vandaag stond voor de E3 de thuiswedstrijd tegen RKMVC/Partij op het programma. Dit is het enige team uit de vorige competitie-ronde waar we ook in de voorjaarsronde tegen speelden. In Mechelen ging het vorig jaar niet zo goed en leden we onze enige verliespartij van de najaarscompetitie. Dus zou je kunnen zeggen dat we gegeven deze ervaring en de 2 mindere wedstrijden in deze competitie nog iets recht te zetten hadden….

Op voorhand een afmelding van Camiel die er een paar weken niet bij kan zijn in verband met een blessure. Balen voor Camiel en ook voor ons team is dit een flinke aderlating omdat hij onze centrale man en “ rots in de branding”  achterin is. Afgelopen donderdag hierop al getraind en voorbereid en de trainersstaf kwam unaniem uit op Milan D. Hij zou nu centraal achterin gaan spelen en dat deed hij goed. Compliment Milan ! Echter vervolgens alle goede voornemens en duidelijke voorbespreking ten spijt was het deze zaterdag niet goed. Daar waar we in de andere wedstrijden nog 1 helft redelijk tot goed speelden was het in deze wedstrijd “ overall niet zo…..” We begonnen veel te slap en deze lijn zetten we de hele wedstrijd door. Uiteraard een paar uitzonderingen daargelaten ECHTER voetbal is een teamsport en als je 7 tegen 7 speelt zijn ALLE spelers hard nodig en moet iedereen minimaal zijn best doen. Het kan en mag dan niet zo zijn dat er een aantal spelers met andere dingen bezig zijn dan de wedstrijd of snel afgeleid zijn of….

Verliezen is ECHT niet erg ALS je maar wel je best doet. We weten wat ons weer te doen staat op de trainingen ! Met rust stonden we 1-2 achter daar waar we nog een paar vette kansen onbenut lieten. Echt grote kansen die er NIET ingaan. Verdedigend waren we te lief voor onze tegenstander en gelukkig hadden we Nicky als keeper en Milan D. die aantal keren goed werk deden anders was  de score wellicht iets hoger uitgevallen nog…Eindstand 2-5 voor MVC/ Partij waarbij de 2e helft zelfs nog iets ….was dan…. de 1e helft.

Onze goals werden gescoord door Given die weer op de weg terug is na een forse griep. Met de week zie je zijn krachten toenemen en gaat hij vooruit. Hij kan het echter niet alleen voorin…Bij de nabespreking weet iedereen ook waar het ‘m in zit en nu nog kijken hoe we dit kunnen ombuigen qua spel en juiste houding in het veld. We zijn nu hoger ingedeeld na ons kampioenschap en treffen dus ook sterkere tegenstanders. Hier kunnen we alleen maar van leren en groeien (qua voetbal). Nu nog de neuzen allemaal dezelfde kant op zien te krijgen.