Wedstrijdverslag RKVVM/Sibbe C2

Wedstrijdverslag RKVVM/Sibbe C2

Vandaag 14 maart 2015 spelen we een thuiswedstrijd tegen Jekerdal C4. We zijn allemaal op tijd bij elkaar en een dag die zonnig begon werd in de middag wat kouder en een frisse wind stak op. Na omgekleed te zijn kreeg het team aanwijzigingen van Willi en Ghislain. Fouten die we de week ervoor tegen Walram hadden gemaakt (te veel het speelveld klein maken) moesten we vandaag niet maken en de nadruk werd gelegd op het breed maken van het veld en ruimte maken voor het voetbal. 5 minuten eerder dan gepland floot Jorgo het begin van de wedstrijd en we kregen in de eerste 10 minuten al 3 dikke kansen; 2 maal gaf Lorenzo een voorzet en stiftte Guy de bal net niet hard genoeg en schoor hij een keer over. Youri schoot van de linkerkant maar mistte ook ruim het doelin de 18e minuut schoot Guy op doel en in de 25e en 27e minuut mistte Youri 2 kansen. Achterin stond de verdediging solide. Matthijs moest wel met steken in de zij naar de zijkant en Guy moest het veld ruimen na een onbedoelde elleboogstoot. In de 30e minuut was het dan eindelijk raak. Na een mooie dieptepass van Levi tikte Youri de bal in de goal 1-0!in de 32e minuut werd nog een vrije trap gemist en ook een doorgebroken Lorenzo stuitte uiteindelijk op de keeper. Jekerdal had in de eerste helft maar heel sporadisch het doel gevonden; goed verdedigd dus.

In de rust werd gehamerd op het feit dat we door moesten gaan zoals we in de eerste helft ook gespeeld hadden. En vooral geconcentreerd blijven.in de 4e minuut schoot Youri recht voor lang en in de 9e en 10e minuut kon Guy het doel niet vinden al kwam hij 1 keer vrij voor de keeper. Zoals zo vaak zijn er dan voetbalwetten die zeggen dat als je zelf niet scoort dat de tegenstander dat wel doet. Totaal tegen de verhouding in scoorde Jekerdal 1-1. Rik gaf aan dat hij de bal zou pakken maar had hem niet vast. Zowel Sid als Raf konden niet meer voorkomen dat Jekerdal scoorde. De trainers zweepten de mannen weer op en ze begonnen weer met aanvallen. In de 17e minuut een schot van Youri voor langs. In De 19e minuut was Matthijs dicht bij een treffer en zijn schot ging maar rakelings naast. Hij moest daarna gewisseld worden door dat hij last van zijn hamstrings had. In de 23e minuut een schot van Lorenzo op de keeper en in de 24e minuut een schot van Raf over het doel. Nog geen minuut later verovert Lorenzo de bal en gaat op de keeper af; weer geen goal en ook een schot van Guy een minuut later mist doel. Het was om gek van te worden. En toen….. in de 28e minuut, 5 minuten voor tijd neemt Mika de bal op de pantoffel en van 40 meter schiet hij de bal net onder de lat over de keeper heen…. De verdiende 2-1 en 3 punten erbij. De tegenstander bedankte zich voor de leuke pot en gaven toe dat een gelijkspel teveel was geweest voor hun. Willi snelde naar de plus om een doos Frikadellen te halen die met het team lekker opgesmikkeld werden. Met deze overwinning konden we deze week gaan genieten van de voorlopige 2e plaats achter Scharn.

 

Ghislain Rodenburg