Wedstrijdverslag RKVVM E3

Wedstrijdverslag RKVVM E3

Zaterdag 21 maart uit tegen de E2 van RKASV (Amby) op het sportpark Geusselt in Maastricht. Even zoeken op dat grote complex naar onze kleedkamer en naar het veld waar we moesten spelen. Kleedkamers waren gelukkig genummerd, de velden niet. Zoektochtje dus….

Afmeldingen van Camiel, geblesseerd en Jens. Daarnaast hadden we Jip en Teun niet geheel fit bij aanvang van de match. Tsja, dan de wedstrijd zelf….Weet helaas even niet meer wat te schrijven om niet al teveel in herhaling te vallen. Dus laat ik het voor vandaag maar bij een kort verslagje en het aangeven van de 7-1 nederlaag (op Voetbal.nl hebben ze ons nog “ een goaltje gespaard”…). Bij rust stonden we al met 5-1 achter.

Heel snel viel de 1-0 maar we maakten redelijk snel de 1-1 door een goeie goal van Given. Daarna was het niet meer onze wedstrijd. NIET omdat we werden weggespeeld/ dat tegenstander veel beter was MAAR omdat de goals vielen door persoonlijke fouten. De 2e helft was een klein beetje beter maar helaas ook nog niet dat je zegt….Na afloop de spelers zelf laten benoemen wat er niet goed ging:

-het heel makkelijk “weggeven van de bal” van achteruit;
-verkeerd passen en letterlijk de bal in de voeten spelen van de tegenstander;
-het niet verdedigen op de bal maar gewoon meelopen of niet ingrijpen;
-te weinig inzet en concentratie..

Daar waar het voor de winter HEEL goed ging op inzet moeten we nu in deze voorjaarsronde hier nog naar op zoek. De slappe houding en te weinig inzet zal er echt uit moeten willen we nog wat puntjes kunnen pakken en niet elke week met een hele grote nederlaag naar huis worden gestuurd….Voor nu staan we 10e en laatste met heel, heel veel doelpunten tegen en 0 punten.

Moment van de wedstrijd, niet op het veld maar in de kleedkamer na de wedstrijd : het uitdelen en zingen voor Given die vandaag 10 jaar wordt. GELUKKIG is het nog steeds een “ mooi stel” en is de sfeer in de groep HEEL GOED ! Dit gaan we sowieso vasthouden de komende wedstrijden.