• Home
  • /Nieuws
  • /Wedstrijdverslag RKVVM E3 – Jekerdal E7
Wedstrijdverslag RKVVM E3 – Jekerdal E7

Wedstrijdverslag RKVVM E3 – Jekerdal E7

Zaterdag 07 maart 2015 stond onze 1e thuiswedstrijd op de agenda. In Sibbe speelden onze jongens tegen de E7 van Jekerdal (uit Maastricht). Jekerdal is een van de kampioenskandidaten in deze speelronde. Voor aanvang van de wedstrijd nog even gevraagd OF we 8 tegen 8 konden spelen omdat mijn idee is om zoveel mogelijk aan voetballen toe te komen voor iedereen… MAAR helaas de tegenstander wilde dit niet en hiervoor heb je wel alle 2 de partijen nodig. Komen vaker tegen dat teams dit niet willen : “ officieel is het 7 tegen 7” of “ we trainen op 7 tegen 7” etc etc…

Bij de voorbespreking nog goed aangegeven waar we in de vorige wedstrijd aantal zaken misten zodat we hier vandaag meer op zouden gaan letten en uitvoeren natuurlijk. We hadden ook nog een wissel qua veldbezetting : Milan V. als voetballer en Nicky als keeper. Dit was met beide spelers goed afgestemd op de afsluitende training van afgelopen donderdag. Dan de match zelf. Na een paar sterke beginminuten van onze kant stond het opeens veel te snel 3-0 voor Jekerdal en maakten we weer een aantal fouten in verdedigend opzicht maar ook opbouwend vanuit de verdediging. Verdedigen is ook proberen de tegenstander de bal af te pakken of hem niet op doel te laten schieten. En niet erbij staan en “ ernaar kijken”…. Opbouwend vanuit de verdediging betekent dit, dat de pass naar de vrije speler wel goed moet zijn en aankomen en dan niet een of andere slappe bal inspelen of zomaar inleveren bij de tegenstander. Dit gebeurde dus helaas tot 2 van de 3 keer toe en dan is het moeilijk voetballen. Echter in het 2e deel van de 1e helft begonnen we WEL goed te spelen en hadden we een betere concentratie en werd het meer en wedstrijd en kregen we ook zelf kansen. Vlak voor het einde van de 1e helft viel helaas volledig onnodig nog de 4-0 voor Jekerdal uit een totaal verkeerde pass van een van onze spelers. Een echt weggevertje dus en dat is natuurlijk super jammer.

Dan de rust. Even goed coachen en de spelers aanspreken op bepaalde zaken en punten eruit halen zodat het beter kan in de 2e helft. En…dit werd super goed opgepikt. De 2e helft was grotendeels voor ons. Wat een inzet en goede houding en wij ….kunnen ook voetballen.. Dat lieten we heel goed zien in deze helft. Camiel wist na goed verdedigend werk zelf een mooie aanval op te zetten en door zijn onverzettelijke houding en geweldige inzet wist hij nog een fraai schot op doel af te leveren en…hij scoorde : 1-4. Dit gaf ons team “ vleugels” en vertrouwen voor de rest van de wedstrijd. Na een hele fraaie aanval van achteruit was het Given die de 2-4 liet aantekenen en dat smaakte naar meer. Vervolgens nog een paar kansen voor ons en na een echt vette kans op de 3-4… die hadden we dus moeten maken… was het Jekerdal die supersnel omschakelden en in de rebound de 2-5 maakte… Jammer, jammer…We pakten ons spel weer op en het was Milan V. die met een bijzonder fraai afstandsschot de 3-5 maakte. Wat een mooie goal zeg !! Wat brengt die Milan V. trouwens een power en inzet mee als hij voetbalt. Klasse !! De tijd hierna was helaas te kort om nog verdere aansluiting te kunnen krijgen en de eindstand bleef bij 3-5.

Al met al een wedstrijd dus met 2 totaal verschillende “ gezichten” . Wij gaan nu proberen om voor de volgende wedstrijden aan te knopen aan onze 2e helft tegen Jekerdal. Want die was met 3-1 wel helemaal voor ons !! We spelen natuurlijk samen als team maar naar aanleiding van deze wedstrijd wil ik toch apart een groot compliment voor

3 spelers in het bijzonder maken :

-Nicky die heel goed keepte !

-Camiel die super verdedigde, kei-goede inzet had en ook nog eens power naar voren wist te brengen ( en dit ondanks een lichte kwetsuur..)

-Milan V. wat een passie, strijd en inzet als speler ! …en hij maakte ook de “ goal van de dag’ . Wat een fraai schot kerel !