RKVVM E3 verliest in Meerssen

RKVVM E3 verliest in Meerssen

Eindelijk…. na maanden GEEN wedstrijd gespeeld te hebben was het gelukkig weer zover : de start van de voorjaarscompetitie 2015. Schoenen poetsen, tas inpakken en lekker vroeg opstaan om te verzamelen bij de club en dan met z’n allen lekker ballen.

Onze laatste wedstrijd was van eind november en in “ deze nieuwe ronde, nieuwe kansen” zijn we HOGER en in een andere klasse ingedeeld dan vorig jaar. We hebben allemaal nieuwe tegenstanders op RKMVC/ Partij na ( het enige team waar we van verloren hadden in de najaarscompetitie…).

Zaterdag 28 februari starten we met een UIT-wedstrijd tegen de E3 van Meerssen. Een 2-jaars E-team en overwegend een “ kop groter dan onze mannen”. Maar hier kijken we inmiddens (na onze wedstrijd in Vaals van vorig seizoen) niet meer verbaasd of een beetje angstig van op. We waren met zijn 10-en omdat Milan D. door de griep was geveld. Daarnaast hadden een aantal spelers net “ de griep” gehad en op de “weg terug naar hun volle krachten”.

Weer even in het ritme van de wedstrijd komen : warming-up, voorbespreking, wedstrijd zelf en nabespreking. Het was een wedstrijd met 2 helften “ uiteraard” maar eigenlijk met “ 2 gezichten dus”. In de 1e helft deden we heel goed mee, waren we zelfs iets beter dan onze tegenstander. We waren gemotiveerd, knokten voor de bal en niet onbelangrijjk we wisten kansen te realiseren. Eigenlijk hadden wij ook op voorsprong moeten komen maar dat liep anders. Na de 1-0 achterstand (een beetje een knullige tegengoal) bleven we gelukkig wel doorvoetballen en maakten we via 2 leuke aanvallen de 1-1 en de 1-2. Given was degene die 2x het netje trof. Ruststand 1-2 voor VVM/Sibbe dus.
Bespreking tijdens rust. Aangegeven dat in Meerssen wat te halen was MAAR dat we wel geconcentreerd en fel zouden moeten blijven spelen. Inzet blijven tonen dus. Tegenstander heeft natuurlijk ook pauze en Meerssen was na RUST feller en gemotiveerder dan ons team. De inzet en concentratie (“ scherpte”) waren er opeens niet meer. Niet iedereeen was (helemaal) met de wedstrijd bezig en dan wordt het moeilijk. We stonden veel te snel en veel te vroeg in de 2e helft opeens (?) met 4-2 achter. En niet omdat we weggespeeld werden maar door fouten als we zelf het balbezit hadden of de bal niet wegtrapten in de verdediging. Opeens waren we veel te lief en lieten de tegenstander lekker hun gang gaan. Voetbal is ook een spelletje waar je probeert de bal tegen te houden / ervoor zorgt dat de tegenstander niet kan scoren. We legden een aantal doelpunten bijna op een presenteerblaadje voor Meerssen en dat is natuurlijk jammer.

Ongeveer in het midden van de 2e helft maakte Camiel een rush naar voren en net toen hij op doel wilde schieten werd hij “vanachteren” omgelopen door een tegenstander. De scheids kon maar 1 beslissing nemen : Penalty. In het groepsproces wat vervolgens plaatsvond was het Luca die de penalty “opeiste” ( noot: ik wilde een keer bewust niemand aanwijzen om te kijken HOE de groep hetzelf “zou regelen” ). Luca nam een aanloop en trof….de paal. Gelukkig was hij heel alert en in de rebound liet hij de 4-3 aantekenen. Heel even hadden we weer wat hoop om misschien een 4-4 te kunnen gaan maken. Die hoop was echter geen lang beschoren. Veel te snel en wat nog erger is VEEL en VEEL te makkelijk vielen de doelpunten aan onze kant en opeens stonden we 7-3 achter. Ook hier weer NIET omdat we werden weggespeeld MAAR omdat we het zelf weggaven. Net zoals aan het begin van de 2e helft dus. Jammer !

Einduitslag Meerssen E3-VVM/Sibbe E3 7-3

Na de wedstrijd nabespreking : verliezen is NIET erg en hoort er ook bij MAAR niet op de manier van de 2e helft. De jongens hadden dat zelf ook wel heel goed in de gaten. Want ze mochten ook zelf aangeven waarom het niet zo goed was vandaag…
Voordeel is dat we nu weer “ trainingsstof hebben”….

Positief : de gezelligheid in de groep weer / ze hadden elkaar en de wedstrijden “ te lang gemist” en de traktatie van Milan V. die afgelopen week 10 was geworden en natuurlijk “ het lang zal hij leven..”
Fijne zondag !

ps

-training as dinsdag en donderdag om 18.15 uur

-as zaterdag : onze 2e wedstrijd in deze ronde. We spelen dan THUIS in SIBBE tegen Jekerdal E7. Aanvang wedstrijd 10.30 uur nadere info volgt