Gelijkspel voor RKVVM F1

Gelijkspel voor RKVVM F1

Onze eerste wedstrijd in de hoofdklasse was tegen Limbricht die in de andere 1e klasse kampioen was geworden. Het was weer eens een wedstrijd sinds lange tijd, maar gelukkig hadden we wel de hele winter 3x per week doorgetraind.
De wedstrijd begon vanaf de aftrap meteen goed en de bal werd rondgespeeld. Limbricht kwam er niet aan te pas en dit leverde dan ook meteen 2 grote kansen op in de eerste minuten. Helaas gingen die er niet in. Doordat we zo aan het aanvallen waren, liepen ook onze verdedigers soms te ver naar voren en kon Limbricht gevaarlijk counteren. Maar Joep was goed uitgeslapen en hield zijn doel schoon. De wedstrijd golfde wat op en neer, waarbij wij de beter voetballende ploeg waren en zij met veel inzet het ons lastig maakte. Ze kregen nog een grote kans vlak voor rust, maar de uitkomende Joep wist de bal naast te werken. Ruststand was 0-0.

In de rust afgesproken dat we bleven samenspelen maar ook meer strijd gingen leveren. Dat was meteen terug te zien. Limbricht werd teruggedrukt en wij probeerde te scoren. Helaas zat er steeds een been tussen of ging de bal net naast. Af en toe kwamen hun er nog een keer uit, maar onze verdedigers stonden de 2e helft hun mannetje en sloegen bijna iedere tegenaanval af. We kwamen dichter bij de goal, maar het was daar zo druk met spelers dat schieten bijna niet lukte. Bas had nog een paar kansen, alleen hun keeper en een keer de paal stonden een doelpunt in de weg! Het bleef uiteindelijk 0-0 en is het eerste punt binnen!

Speler van de week is Joep Mostard die als rechtsachter nagenoeg al zijn duels won en daarna met goede keuzes en passes een nieuwe aanval van ons begon.
Na de wedstrijd was er nog 1 ding te doen. Bas heeft in voorjaarsvakantie een broertje gekregen Jules, dus moesten we Bas en zijn moeder nog namens ons team nog een cadeautje overhandigen…

 

RKVVM F1 mrt 2015b