RKVVM E3 wint topper tegen BMR E2

RKVVM E3 wint topper tegen BMR E2

Op de dag van de binnentocht van Sinterklaas stond in Margraten wederom een topper: RKVVM/Sibbe E3 – BMR E2 op het programma. Gelukkig verliep alles in Margraten rustiger dan in Gouda. Het is en blijft ongekend spannend in onze competitie met VOOR deze wedstrijd nog 3 wedstrijden voor de boeg. En 2 ploegen aan kop met 10 punten (Schimmert en wij) en 3 ploegen met 9 punten (wo BMR). Dus….

Afmelding van Jens, wat jammer was want afgelopen week had Jens heel goed en scherp getraind. Prima ! Voor de rest waren we compleet, met z’n 10-en (ja… ook jullie hadden goed getraind…) We spraken af om aan te knopen bij de 1e helft en de laatste 15 minuten van de wedstrijd tegen Schimmert en dat lukte in het 1e deel van de helft tegen BMR. We waren geconcentreerd begonnen en het samenspel ging ERG goed. Het was echt mooi om te zien hoe we het balletje steeds naar de vrije man wisten te spelen en op deze manier kansen wisten te krijgen. De 1-0 voorsprong viel echter niet uit een aanval maar…. juist ja een corner. Luca nam een mooie corner vanaf links en het was Given die met zijn hoofd de 1-0 maakte. Waar hadden we dit al meer gezien. Juist ja, bijna “ een kopie van de goal tegen Schimmert” . …..

We kregen na deze goal nog een paar kansen maar die wisten we niet te benutten en…. we namen wat gas terug… dachten misschien al dat we dit klusje wel even zouden klaren. Dan zijn dit soort momenten natuurlijk “ voer voor de tegenstander”. BMR merkte dit en ging aandringen en sterker spelen. Wij lieten ons opeens naar “ achteren duwen” zodat zij dichterbij onze goal kwamen (in het 1e deel van de 1e helft helemaal niet…). De 1-1 viel en even later werd de 1-2 niet gezien door de Scheids die op veel en veel te grote afstand stond en dit helemaal niet had waargenomen en we hebben natuurlijk nog geen doellijn-technologie. Deze bal tikte via onderkant lat waarschijnlijk achter de lijn en sprong weer uit ons doel. Rust…1-1….gelukkig …ff wat drinken en bijkomen van alle inspanningen…..peptalk…..

We spreken door om weer aan te knopen aan het 1e deel van de 1e helft. Daar waren we op ons best en dat kunnen we ook! En dat lukte. De 2-1 werd gescoord uit….haha.. jawel hoor ..echt waar….een corner. Luca nam de corner en Given scoorde met zijn hoofd de 2-1. Dit kan toch geen toeval meer zijn ?? Drie keer op deze manier scoren in 2 wedstrijden achter elkaar. Zo zie je maar weer dat trainen toch ook wel echt helpt. Vlak hierna viel uit een hele mooie aanval de 3-1 voor ons. Via onze keeper Milan V. kwam de bal bij Milan D. die passte naar Ivo die op zijn beurt Given op de rechterflank bediende en Given zag op zijn beurt Luca vrij staan voor de keep van de tegenpartij. Pass kwam goed aan en Luca scoorde fraai de 3-1.

We hadden nog een aantal kansen en er werd ons nog een penalty ontzegd (zuivere handsbal die de scheids niet gezien had…omdat …juist ja..hij op veel en veel te grote afstand stond…) maar wij kwamen niet meer tot scoren. BMR kwam na de 3-1 wel nog een aantal keren gevaarlijk opzetten maar het was met name onze keeper Milan die in deze fase van de wedstrijd geen goal meer toeliet. Al met al een dikverdiende overwinning en fraai gespeeld. Goed gedaan mannen !!

De volgende wedstrijd, zaterdag 22 november : is alweer een topper UIT tegen WDZ. Zij staan vlak onder de top 3.

De stand NA 6 wedstrijden en nog 2 wedstrijden te gaan in deze ronde :

1. Schimmert 13 punten doelsaldo van plus 19
2. RKVVM/Sibbe 13 punten doelsaldo van plus 7
3. RKMVC/Partij 12 punten