Opnieuw winst voor RKVVM E3

Opnieuw winst voor RKVVM E3

“ Prinse Oetroope i Merregroate “ staat deze zaterdag op de kalender MAAR eerst spelen wij natuurlijk onze topper UIT tegen WDZ. Zoals de vorige week al aangegeven blijft het superspannend in onze competitie met nog 2 wedstrijden voor de boeg.: 2 ploegen met 13 punten en 3 ploegen met 12 punten voor aanvang van deze wedstrijd. Wij 13 punten en WDZ 12 punten. Spannend….

Jip was nog ziek en we vetrokken met 10 spelers richting WDZ. Met 4 auto’s en een schare aan supporters kwamen we via “ wat omleidingen en binnendoorweggetjes” goed aan in Bocholtz. Vandaag zou er op gras worden gespeeld. Gaston verzorgde een keurige warming up met het team, vervolgens de keeper inschieten en een rondootje. Dan wedstrijdbespreking in de kleedkamer. We spraken af om net zoals de vorige wedstrijd geconcentreerd te beginnen MAAR ook om dit gedurende de hele wedstrijd proberen vast te houden. In de afgelopen wedstrijden hebben we namelijk gezien dat we altijd even een (klein) momentje hebben dat we wat minder bij de wedstrijd zijn of even iets inzakken. Dat wilden we vandaag dus niet laten gebeuren. En….Goed gelukt. Complimenten mannen ! Vandaag hele wedstrijd goed gespeeld vanuit een hele actieve houding met heel veel inzet.

De inzet was de hele wedstrijd echt goed en er werd fraai samengespeeld. Leuk om te zien en gewoon GOED gedaan ! Normaliter spelen we 7 tegen 7 maar na overleg met de WDZ-coaches spraken we af om 8 tegen 8 te spelen. Veel clubs willen dit niet maar wij hadden samen de insteek om zoveel mogelijk kinderen aan het voetballen te hebben. Tot nu toe altijd een fijne club om tegen te spelen. Ook deze zaterdag weer : sportief en een goede jeugdscheidsrechter.

Dan de wedstrijd. Het balletje ging goed rond. Er werd leuk gecombineerd en samengespeeld. VVM had een veldoverwicht en aantal kansen. De 0-1 bleef in 1e instantie nog even uit, totdat er een fraaie aanval over links werd opgezet en de bal bij Luca kwam. Die passte door naar Given en hij wist met een prachtig afstandschot het netje te laten trillen. Wat een mooie goal over die afstand !Zo zien we maar weer dat ons afwerken op de goal tijdens de trainingsavonden echt wel helpt. De 0-2 was ook een hele fraaie. De bal kwam op links bij Luca, die maakte een paar acties en schoot vervolgens met zijn sterke “ linker” vanuit een moeilijke hoek op doel. Mooie goal en helemaal onhoudbaar voor de keep van WDZ. Dit was tevens na 25 minuten de ruststand. Even bijkomen en wat drinken. Bij de bespreking aangegeven om de inzet en manier van voetballen vast te houden. En toen kwam er een vraagje … van Milan V. onze keeper. Hij had koude voeten gekregen (grasveld en nat) en wilde graag gaan voetballen en hij had al overleg gehad met zijn vervanger : Nicky (vorig jaar onze vaste keeper op de F-pupillen). Tsja.. wat doe je dan als leider…. Het was nog niet zo dat we de “ wedstrijd in the pocket hadden”. Maar ….toen zei Nicky: “trainer ik ben er klaar voor en je kan op me rekenen….”. Geweldig zo’n opmerking en dan kun je natuurlijk niet anders meer.(later hoorde ik wel terug : “ wat doet die leider nou..” )

Milan V. zette meteen extra druk en liep veel (koude voeten waren zo verdwenen). Hierdoor werd de rest van het team ook weer extra geïnspireerd : ze wilden graag dat Milan V. een goaltje zou scoren. We (zeg maar Milan V.) misten een paar kansen maar toen viel de 0-3. Uit een aanval over links via Luca die wat mannetjes wist te passeren kwam er een voorzet van hem naar Given en die had deze goal voor het intikken. Even later viel de 0-4 door…juist ja Milan V. die scoorde. Superleuk en blij dat het team was !. WDZ kwam nog aantal malen voor ons doel, maar Nicky stond inderdaad zijn mannetje en wist de nul vast te houden. Prima Nicky ! Einduitslag WDZ-VVM/Sibbe : 0-4 !

Complimenten voor allemaal, maar ik wil toch heel even nog Camiel aanhalen die ook vandaag weer centraal achterin het heel goed deed. Hij straalt rust uit en ziet het spel goed. Scoren is leuk maar je doet het allemaal samen en zeker ook met zo’n kei van een verdediger als Camiel. Penalties na afloop gingen best goed en dan is er bij winst het inmiddels ingeburgerde “buikje-schuiven”. Op een nat grasveld gaat dat natuurlijk een stuk beter dan op het kunstgras. De witte broekjes van ons tenue waren al “ goed viesgeworden door het buttelen” tijdens de wedstrijd maar nu dus nog een ietsiepietsie meer….

Na 8 wedstrijden hebben we nu 16 punten en staan we samen met Schimmert op kop (ook Schimmert boekte winst). Mechelen/Partij staat 3e met 15 punten. Kan het nog spannender… met nog 1 wedstrijd voor de boeg. Gisteren binnen de club afgesproken dat ALS we de laatste wedstrijd winnen …dat we dan het kampioenschap vieren. Dus komt dat allen zien en moedig het team aanstaande zaterdag aan op weg naar het kampioenschap. Het zal geen makkie worden en zullen er ECHT voor moeten gaan. We spelen een zware thuiswedstrijd tegen Struchterboys/Wijlre. Aanvang van deze match om 09.30uur bij RKVVM. Maar…. deze kans laten we toch zeker niet meer liggen….. !!!