• Home
  • /Nieuws
  • /Kyara Queis uitgenodigd voor selectiewedstrijd van KNVB onder 15
Kyara Queis uitgenodigd voor selectiewedstrijd van KNVB onder 15

Kyara Queis uitgenodigd voor selectiewedstrijd van KNVB onder 15

Kyara Queis (13 jaar) heeft met heel veel plezier bij RKVVM gevoetbald vanaf de mini-f tot en met de D1. Ze heeft haar sportieve carriere bij RKVVM afgesloten met een kampioenschap en heeft afgelopen zomer de overstap gemaakt naar de c-meiden van Fortuna Sittard. Verder is Kyara al 4 jaar actief bij de KNVB, van zuid 2 regio 6 naar nu keeper van regio zuid en heeft door deze prestatie de status “topsporter” gekregen. Afgelopen donderdag heeft Kyara deelgenomen aan een selectiewedstrijd voor meiden nationaal onder 15 bij de KNVB. Haar keeperstrainer van Fortuna Sittard was er ook bij en voor hem was duidelijk welke keeper geselecteerd moet worden. KNVB regio oost, west en noord volgen nu en hieruit worden 3 keepers geselecteerd, dit wordt beslist begin november.

Kyara Queis 1

Kyara is niet alleen van club gewisseld maar doordat ze de status topsporter heeft is ze ook van school moeten wisselen. Ze zit nu op een zogenaamde lootschool. Dit betekent voor Kyara iedere dag vroeg uit de veren (6.15 uur) en 6.50 uur de deur uit bepakt met schoolboeken en sporttas op weg met de bus en de trein naar haar school in Sittard. Deze school voorziet in sporten, dinsdag- en donderdagmorgen gaat ze 2 uur sporten bij het Fortuna stadion. Dit bestaat uit performance training en techniektraining. Verder heeft Kyara iedere maandag en woensdag keeperstraining, dinsdagavond trainen met Fortuna Sittard en iedere donderdagavond trainen bij de KNVB. Op zaterdag is natuurlijk wedstrijddag. Behalve dat Kyara dit als hoogtepunt heeft ervaren, ziet ze er ook heel erg naar uit om volgend jaar met Fortuna Sittard naar Atletico Madrid te gaan. Atletico Madrid heeft onder andere de c-meiden van Fortuna Sittard uitgenodigd om een toernooi te spelen in deze stad.

Wij wensen Kyara veel succes met de selectie van de KNVB en hopen natuurlijk dat zij bij de selectie zit, verder veel succes met je carrière. Dus meiden wordt lid van RKVVM en wie weet staat jullie ook een sportieve carrière te wachten!

Kyara Queis 2